PAEJK-project wil Congolese jongeren, werklozen aan een job helpen

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) heeft het PAEJK-project (Programme d’activités pour l’Emploi des Jeunes dans la Province du Katanga) opgezet in Katanga (DR Congo) om jongeren en werklozen aan een job te helpen. 

Het PAEJK-project wil armoede bestrijden door jongeren een kans te geven op werk. Daartoe worden een aantal specifieke maatregelen genomen zoals: 1) betere aansluiting van beroepsopleidingen op de privésector; 2) bevordering van werk door jongeren warm te maken voor ondernemerschap bij jongeren; 3) ondersteuning voor de oprichting en versterking van micro- en kleine ondernemingen.

Onderstaande video biedt een kijk achter de schermen van het PAEJK-project:

 

De Provincie Katanga kampt sinds de periode 2008-2010 met een slabakkende economie. Daarom was het noodzakelijk om een oplossing te vinden die leidt tot een duurzame groei in de regio en die tegelijkertijd jongeren en werklozen op weg helpt naar een vaste job.

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) werd opgericht in 1919 en bestaat uit vertegenwoordigers van regeringen, werkgevers en werknemers uit 187 landen, waaronder België. ILO werkt internationale arbeidsnormen uit en zet programma’s op ter bevordering van fatsoenlijk werk voor mannen en vrouwen, overal ter wereld. Bovendien is het wereldwijd de belangrijkste instantie in de strijd tegen kinderarbeid. Momenteel heeft België zitting in de raad van Bestuur van ILO (2014-2017). Ook onze werknemers- en werkgeversorganisaties vervullen er een actieve rol.

Bron: