Nog een week en DBUFF kleurt het filmlandschap mooi zwart

Nog enkele dagen en het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) 2017 barst los. Opnieuw 5 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers, met een overwegend zwarte cast en over onderwerpen die geworteld zijn in de Afro-Amerikaanse cultuur.

Het festival vindt plaats van 1 tot 5 november in Pathé Arena en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Met een selectie van speelfilms, documentaires en korte films levert het een bijdrage aan de vraag naar meer diversiteit binnen filmaanbod in de Nederlandse bioscopen.

Over DBUFF 2017

Het programma van de vierde editie zal bestaan uit een selectie van 25 urban Films, een genre dat grotendeels voortkomt uit de Afro-Amerikaanse cultuur waarbij het gaat om films van zwarte makers met zwarte protagonisten. Het aanbod van DBUFF2017 is breed en er zullen zowel Hollywood kaskrakers als onafhankelijke arthouse films, documentaires en korte films te zien zijn. Binnen het programma ligt de focus op de verdiepende thema’s diversiteit, racisme, LGBQT en vrouwenemancipatie en zijn er naast filmvertoningen panels en debatten over deze onderwerpen. Daarnaast is er ruimte voor talentontwikkeling. Jonge filmmakers kunnen hun korte film inzenden om kans te maken op de DBUFF Talent Award.

Op woensdag 1 november vindt de feestelijke opening plaats in Pathé Tuschinski.

AFRO Magazine verleent volledige ondersteuning aan dit film festival. Houd de speciale DBUFF pagina in de gaten, voor alle informatie over het filmfestival, zoals het schema van de filmvertoningen, updates en eventuele winacties.

DBUFF Talent Award: Short Film Competition

Het festival roept jonge Nederlandse filmmakers op hun korte film in te zenden voor het festival. Ook hier zal het gaan om Urban Films waarbij naast de Afro-Nederlandse of Afro-Europese afkomst van de makers ook gelet wordt op cast en thema’s die belangrijk zijn in de Urban cultuur. Een door het festival aangestelde jury nomineert op basis van de inzendingen vijf korte films die tijdens het festival vertoond worden. Voor meer informatie: www.dbuff.nl/talentprogram.

Diversity in the Picture

Met het programma Diversity In The Picture wil het festival het talent van zwarte acteurs en filmmakers zichtbaar maken voor een breed publiek. In samenwerking met het FOAM fotografiemuseum Amsterdam en het Bijlmer Parktheater vinden er rondom de locaties van het filmfestival in 2017 verschillende activiteiten plaats: zo worden er foto-exposities, videoportretten en paneldiscussies over diversiteit in film en media georganiseerd. Binnen dit programma is er ruimte voor talentontwikkeling en krijgen acht jonge deelnemers de kans om samen met het Talent Lab van het Bijlmer Parktheater en een docent fotografie vanuit FOAM hun fotografietalenten te presenteren tijdens DBUFF2017.

DBUFF is een co-productie van Maybuse, organisator van evenementen als Da Bounce Comedy Nights en Da Bounce Movie Nights, en Capture22. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie & Media, het Filmfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 1818 en het Bob Angelo Fonds.