Mo Hersi spreekt Omar Munie

https://youtu.be/OjpHW3zM020


Omar Munie, de high end tassen maker heeft al meer dan 15 jaar veel successen behaald met zijn ondernemingen. Met als bekroning een winkel pand naast het het paleis Noordeinde. Het moest en zou een groot succes worden, alleen stuitte hij op wat tegenslagen.

Mo Hersi sprak voor zijn podcast Omar uitgebreid; over zijn jongere jaren, vanwege een burgeroorlog in Somalië, op negenjarige leeftijd met zijn broers en zus gevlucht naar Nederland.

Hij ging naar de modevakschool en richtte tijdens zijn opleiding "Omar Munie Clothing" op. In 2007 won hij de prijs "Beste Leerling van het Jaar". Nadat hij zijn studie in hetzelfde jaar afrondde, werd hij uitgeroepen tot "MBO Uitblinker van het Jaar". Hij won hiermee vijf jaar lang gratis atelierruimte in BINK36. Een jaar later won hij de prijs voor "Beste Ondernemer onder de 25". 

In 2009 opende hij de "Omar Munie Flagship Store" aan de Coolsingel te Rotterdam. In hetzelfde jaar gaf hij als "MBO Marshal" op enkele MBO-scholen lezingen om de leerlingen te motiveren.

Mo Hersi spreekt hem over toen hij op zijn 17e naar New York ging met een paar tassen uit zijn eigen onderneming. Het gesprek wordt ook persoonlijk, over toen hij vocht voor zijn gezondheid, beide nieren verloor en tot twee keer een nier donor kreeg maar toch in coma raakt.

En over de trammelant die op gang kwam toen hij winkelpand naast het Paleis kocht en buurman werd van de koning. 

Hoe ziet Omar Munie vertelt zijn toekomst?