Mo Hersi brengt met Wereldteam kleur bij de Nijmeegse Vierdaagse

Bij de start van de 102de editie van de Vierdaagse van Nijmegen verschijnt dit jaar voor het eerst een “World-team”, een team met allemaal verschillende nationaliteiten. “Wandelaars die allemaal in Nederland woonachtig zijn doen mee aan de wandelloop, onder leiding van komediant Mo Hersi uit Almere.

Ook wel bekend als The Messenger en ‘De verbinder van Nederland’, liep Hersi vorig jaar voor het eerst mee met de Vierdaagse van Nijmegen. “Vier dagen liep ik 50 kilometer per dag, met succes.”

Dit jaar doen er zeventig nationaliteiten mee, maar het viel hem op dat er maar weinig mensen zijn ‘met een kleurtje’. “Het is nogal een wit feestje. En daar wil ik verandering in brengen. Het is per slot van rekening het grootste sportevenement uit Nederland, waar van heinde en ver buitenlandse wandelaars op af komen.”

Hersi besprak het met marketing chef Bram Brinkman en die reageerde positief: “We heten iedereen altijd van harte welkom. Verbroedering en elkaar leren kennen staan centraal.”

De komediant bood daarom aan om in zijn netwerk wandelaars te zoeken om de Vierdaagse “wat meer kleur te geven”. Hij heeft inmiddels 19 verschillende ‘landen’ die meelopen met zijn Wereldteam. “Het grootste cadeau dat de wandelaars elkaar kunnen schenken, is elkaars cultuur leren kennen en zo Nederland weer met elkaar verbinden en rijker maken. En waar kan dat beter dan tijdens het oer-Hollandse evenement als de Vierdaagse?”Hersi: “En we zijn heel blij dat hoofdsponsor Hi-tec meteen 25 startbewijzen ter beschikking heeft gesteld.”

Hi-Tec woordvoerder Sanne van Wilderen: “Wij willen graag hieraan bijdragen en dit event met zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten laten plaatsvinden.”