Thomas Clyde Willems

Inter-Fair Mediation | een openhartig gesprek kan een geweldige start zijn naar iets beters

De BOB spotlight schijnt op Inter-Fair Mediation. “Dankzij onze multi-culturele achtergrond en internationale ervaring zijn wij vanuit onze DNA bij uitstek de gesprekpartner waarmee u aan tafel wil zitten,” vertelt eigenaar/directeur Thomas Clyde Willems

AFRO Magazine: Wat is Mediation?

Willems: Mediation is een methode om geschillen zonder tussenkomst van een rechter op te lossen.

Het is ook een goede methode om partijen die niet met elkaar kunnen praten, op een andere manier weer in gesprek te laten komen. Soms is dat thuis, in een relatie, waarbij partners elkaar wel kunnen horen, maar niet meer echt verstaan. 

Of een situatie op school of op het werk, waarbij het lijkt dat je niets meer goed kunt doen en niemand bereid of in staat lijkt om de situatie te herstellen.

AFRO Magazine: Wat is jouw expertise hierin dan?

Willems: Zeker wanneer er op de achtergrond onbewust nog zaken mee spelen als culturele verschillen, gewoontes, tradities verdienen deze ook aandacht.

Zo is het bijvoorbeeld in de ene cultuur een goede gewoonte om elkaar in een gesprek aan te kijken, maar kan het in een andere cultuur als brutaal worden ervaren.

Dit, schijnbaar onbeduidende verschil, kan in een relatie tussen bijvoorbeeld een werknemer en een leidinggevende onbewust escalerend werken, zonder dat één van beiden hier schuld aan heeft.  

 

De invloed van diversiteit wordt in omgang en communicatie niet zelden onderschat.

Mijn ervaring is dat deze een belangrijke rol kan spelen bij situaties waarin verschillen van inzicht tot een conflict hebben geleid. Wanneer aspecten deze niet worden benoemd, wordt het nog lastiger om een goede basis te leggen voor gesprek waarbij alle partijen volledig aan bod komen; een voorwaarde om tot een breed gedragen oplossing te kunnen komen.

AFRO Magazine: Vertel over je bedrijf …

 

De naam “Inter-Fair” associëren wij met begrippen als “bemiddeling”, “eerlijk” en “oprecht”. Wij hopen dat u het werken met ons ook als zodanig zult ervaren. Natuurlijk zouden we kunnen vertellen over ervaring in verschillende branches, in verschillende rollen, bedrijven en landen in de wereld waarbij taken, opdrachten of verzoeken om hulp soms zeer divers waren.

Maar meestal waren we iemands gesprekspartner. Toegewijd. Resultaatgericht. Creatief. En misschien een beetje anders dan u gewend bent. Wellicht is dat nu precies waar u naar op zoek bent?

Geen archieven vol met schema’s, presentaties en statistieken om de boodschap van onze expertise over te brengen. Wij geven de voorkeur aan een openhartig gesprek omdat wij namelijk denken dat een openhartig gesprek een geweldige start kan zijn naar iets beters. Vraag ons gerust hoe.

Gesprekken kunnen naar de wens van partijen fysiek op locatie of via een beeldgesprek plaatsvinden. Een kennismakingsgesprek is kosteloos. 

Ps: Onze MfN-registermediators kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels werken. Daarnaast hebben zij ervaring in zowel zakelijke als relationele/familie kwesties.  

Meer weten? Check InterFair Mediation in de B.O.B. directory AFRO Magazine