Afbeelding

Hairatage

Hairitage, een curly&coily hair event

Op 24 november organiseert projectmanager Nike Ayinla de eerste editie van Hairitage, een terugkerend curly&coily hair event in The Grey Space in Den Haag! 

Hairitage gaat terug naar onze roots, beginnend bij de geschiedenis en representatie, en eindigend bij het omarmen en vieren van ons haar, door middel van zelfexpressie, verzorging en viering. Elk event kan worden aangevuld met talks, food, tips & tricks, een kunstexpo en muziek," schrijft Nike in een persbericht.

Het thema van deze avond is: Love is in the (h)air! We leggen de focus in de talk op het vergroten van waarde van ons haar. De waarde kun je heel breed interpreteren. Zowel persoonlijk denk aan verzorging, zelfbeeld en zelfliefde maar ook vanuit een community perspectief. Hierbij kun je denken aan het supporten van black business owners en onze beeldvorming over prijs. De onderliggende hoofdvraag is: hoe vergroten we de waarde van ons haar vanuit onszelf en binnen de community?

Hair consultancy door House of Ohema

Daarnaast biedt Hairitage ook consults aan. "De vraag naar de conditie van het hoofdhuid en haar neemt aanzienlijk toe. Men wilt graag weten of het geen wat ze thuis doen, goed is en of het beter kan. Daarom geeft House of Ohema op 24 november tijdens ons Hairitage event mini-hoofdhuid en haar analyses."

Tijdens deze 5 a 10 minuten durende mini-consult bespreken we kort wat je haarverzorgingsroutine is, welke producten je voor je haar en hoofdhuid gebruikt en wordt er een kleine analyse gemaakt met gebruik van een trychoscoop. Zo kom je te weten wat de conditie van je haar en hoofdhuid op dat moment is. Volledige consults die dieper ingaan op de details treden en tijdens welke er een behandelplan wordt opgesteld, zijn ook mogelijk.

Afbeelding

Hairatage

Hairitage Programma 2022:

Indoor market: met verschillende ondernemers zoals Awakati, The Bonnet Factory, Good Hair en Curlystuff.

DJ: Ezri Jade en SEVEN

Expo: Serana Angelista (digital art), Crownsproject uit Berlijn 

Food Buffet: 3Stones en Passion Ethiopian Coffee 

Hair consults: House of Ohema

Over House of Ohema

Bij House of Ohema zijn we gespecialiseerd in het behandelen van (sterk) krullend haar. Met de juiste theoretische kennis, voldoende praktische ervaring en ontwikkeld talent, voorzien we je van haarstijlen en behandelingen die de gezondheid van het haar en hoofdhuid bevorderen.

Over Curly Stuff

Op CurlyStuff.nl vind je een breed assortiment aan natuurlijke haarproducten voor kroes- en krullend haar. Alle producten zijn CG-friendly en vrij van sulfaten, siliconen en parabenen. Volg ons op onze socials voor leuke tips, tricks en kortingen.

Over The Bonnet Factory

The Bonnet Factory is een jong bedrijf dat haar deuren heeft geopend in april 2021. The Bonnet factory is ontstaan uit een eigen behoefte naar de beste haar bescherming op de markt. Haarbescherming dat niet zoek raakt in de nacht. Een bonnet die niet te straks zit. Daarnaast weten we dat elke persoon anders is en een andere wens heeft als het op smaak neerkomt. Daarom hebben wij een ruime keus aan producten.

Sinds we satin bonnets zijn gaan verkopen zijn wij ons assortiment gaan uitbreiden met scrunchy's, kussenslopen, edge ties, doeken en satin bags.

Ook bieden wij haarproducten en andere dingen aan die allemaal te maken hebben met haar verzorging. Wij vinden dat jouw haar onze zorg is, Ook is jouw haar je visitekaartje, daarom verdient het de beste bescherming dat er is. Daar zijn wij voor. Alles wat je nodig hebt, kan je bij ons vinden.

Over Passion Ethiopian Coffee

Passion Ethiopian Coffee aan Noordeinde 166 in het oude centrum van Den Haag. Een unieke koffie - ontbijt- en lunchzaak die naast Premium Ethiopische koffie ook Ethiopische en Europese ontbijt en lunch gerechten serveert. Van Ingera en Tibs naar een vega dish of toch liever een lemon cheesecake of bananenbrood? Ook serveren wij heerlijke smoothie bowls en yoghurt met granola voor het ontbijt en tosti's, sandwiches en heerlijk belegde broodjes voor de lunch en hebben we combi deals voor take away. Alles biologisch en fairtrade. Even zitten of liever to go? Alles kan! Maar natuurlijk staat onze Ethiopische koffie centraal! Kom, proef en beleef! # Passion Ethiopian Coffee vecht ook tegen armoede en geeft ieder waar voor zijn geld!"

Afbeelding

Hairatage

Over The Grey Space

The Grey Space in the Middle is een ruimte voor fundamentele creativiteit waar relaties ontstaan tussen mensen, kunst, digitale cultuur, wetenschap, technologie, filosofie en eten. Een permanent festival, een project-, presentatie- en verblijfsruimte, een kunst-, muziek- en performance locatie, een club en een café met keuken, bar en buitenterras in Den Haag.