Frank Martinus Arion overleden

De nestor van de Curaçaose schrijversgilde is niet meer. Frank Martinus Arion, pseudoniem van Frank Efraim Martinus, overleed zondagavond op Curaçao  op 78-jarige leeftijd. Dat heeft de familie meegedeeld.  Arion was al enige tijd ziek. 

Arion is vooral beroemd geworden dankzij zijn debuutroman Dubbelspel uit 1973. Arion speelde decennialang een belangrijke rol in het culturele Antilliaanse leven. Voorbereidingen voor een internationale verfilming van Dubbelspel zijn deze maand begonnen.

Arion was een voorvechter van het Papiaments en hij was ook betrokken bij de oprichting van de eerste Papiamentstalige middelbare school.

De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek reageert bedroefd op het overlijden van de schrijver. Het boek Dubbelspel werd in 2006 tijdens de eerste editie van Nederland Leest in een oplage van 725.000 exemplaren cadeau gedaan aan de leden van de bibliotheek.

"Als een waar ambassadeur brak hij een lans voor lezen en de bibliotheek", aldus de stichting. "De vraag naar zijn boek was zo groot dat er nog tijdens Nederland Leest een herdruk plaatsvond." Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer zegt verder: "Wij hebben, naast de goede auteur die hij was, hem leren kennen als een markante persoonlijkheid en uiterst plezierig mens die de warmte van de Antillen met zich meebracht. Hij veroverde met zijn Dubbelspel de hele bibliotheek op een hartverwarmende wijze.

Bron: Telegraaf