Jurenne

"Eigen schuld..." van Jurenne Hooi werpt een frisse blik op de schuldenproblematiek

Afgelopen maandag 30 januari vond in het hoofdkantoor van Uitgeverij Prometheus in Amsterdam, de presentatie plaats van "Eigen schuld..."  het nieuwe boek van Jurenne Hooi. In dit boek werpt Jurenne Hooi een frisse blik op de schuldenproblematiek. Het moet niet alleen anders, het kan ook anders.

Afbeelding

jurenne

"Het is de hoogste tijd. Het is tijd dat we de schuldhulpverlening verbeteren. Weg met de ‘fabriek’ waarin mensen met problematische schulden wel even ‘gefixt’ worden. Want zijn er mensen die na zo’n schuldhulptraject duurzaam op eigen benen kunnen staan?
Veel te weinig. En de schuldhulpindustrie? Die groeit ondertussen lekker door, tot bizarre proporties. De schuldhulpverlening is vernederend, duur en vooral ineffectief." 

Maar volgens Jurenne Hooi, die jarenlang in de schuldhulpverlening werkte, kan het anders. Eigen schuld… is een uitnodiging om opnieuw te kijken naar hoe we mensen met financiële problemen benaderen. Wat werkt wél? Hoe kunnen mensen die jarenlang in ‘uitzichtloze’ financiële situaties zitten hun probleemschulden daadwerkelijk oplossen? Hoe krijgen zij de regie over hun leven weer terug?

Hooi, geboren op Curaçao en dochter van een politieman, was twaalf jaar directeur/bestuurder van een organisatie voor schuldhulpverlening in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. Ze is nog steeds betrokken bij mensen met deze problematiek. Inmiddels is ze een ervaren toezichthouder met een focus op armoedebestrijding en inclusie. Ze is een internationaal gevraagd spreker en docent.

Jurenne Hooi | Eigen schuld... | ISBN: 9789044651904 | 

Vermeldenswaard is dat zij ook een artikel schreef voor de Memre editie van AFRO Magazine, die enkele weken geleden uitkwam. In dit artikel doet ze een ode aan haar moeder die vorig jaar overleed.

Afbeelding

memre editie

Heb jij de jouw al besteld? Lees hier hoe je dat doet.