Diana Dubois geeft Surinaams bakboek uit

Schrijfster Diana Dubois wil met haar nieuwste boek -het Surinaamse bakboek- verandering brengen in hoe er geschreven wordt over Surinaamse gerechten. 

"Als in Nederland over Surinaamse gerechten wordt gesproken, gaat het meestal over Roti, Pomen Bara. De overheerlijke baksels die ook deel uitmaken van de Surinaamse eettraditie zijn bij veel mensen volkomen onbekend," schrijft ze in een persbericht. "In de rij Surinaamse kookboeken die in de loop der jaren zijn verschenen, is het aardige én afwijkende van dit boek dat het alleen recepten bevat van cakes, taarten en koekjes."

"Het Surinaams bakboek introduceert een aantal klassiekers uit de zoete keuken van Suriname, op toegankelijke wijze. Fiadoe, Bojo, Engris boru (Eksi) en Keski staan er allemaal in. Maar ook andere typisch Surinaamse baksels, waarvan de meeste zijn ‘besprenkeld’ met historische informatie. 

Bovendien heeft Diana tal van nieuwe recepten bedacht, zoals voor Dawet eksi kuku (roze sponscake), Timur kuku (maïzenataart), Cokes-taart (houtskooltaart), de Juultjes van Dubois(maïzenakoekjes met kaneel) en Eksi kuku nanga karu-blom (eiercake van maismeel). Leidraad daarbij was het gebruik van Surinaamse ingrediënten.

Niet alleen de ervaren taartenbakster, maar ook een hobbykok of iemand zonder bak-ervaring kan met dit bakboek haar of zijn culinaire grenzen verleggen. Datzelfde geldt voor mensen die liever geen suiker willen eten of op zoek zijn naar glutenvrije recepten."

Alle 60 cakes, taarten en koekjes zijn door Diana meerdere keren gebakken. Dankzij haar heldere aanwijzingen en de paginagrote foto’s brengt u probleemloos elk recept tot een resultaat waarmee u steeds weer goed voor de dag komt. "Kortom: een heerlijk bakboek vol inspiratie om keer op keer mee aan de slag te gaan!"

Diana, wiens ouders in Suriname pioniers waren in de uitgeverswereld, heeft sinds 2004 treedt haar eigen uitgeverij, met de doelstelling boeken te maken die de geest verrijken, het oog strelen en de maag vullen. Inmiddels heeft zij 10 boeken op de markt gebracht. Ze heeft inmiddels al 10 boeken geschreven.

Auteur: 

Uitgever: Uitgeverij Dubois

Blz.: 128

Taal: Nederlands

Uitvoering: luxe paperback met flappen

Formaat: 20,5 x 16 cm

ISBN: 9789075812220

Prijs € 19,95