DBUFF brengt jong filmtalent naar London

Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF), het Amsterdamse filmfestijn dat producties van zwarte filmmakers op een voetstuk plaatst, brengt dit jaar enkele films van jong Nederlands filmtalent naar het British Urban Film Festival in London.

De producenten van het filmfestival melden in een persbericht dat het gaat om de films “Indigo” van filmmaker Fumilayo Koswal -Winnaar van de DBUFF Talent Award 2017- en “Outfit of the Day” van filmtalent Chesney Giersthove, deelneemster aan het DBUFF Talent Program 2016.

"Wij vinden het belangrijk dat jonge urban filmmakers de kans krijgen om zich te ontwikkelen en de lat elke keer hoger leggen voor zichzelf. Wij nemen Fumilayo en Chesney mee naar het British Urban Film Festival zodat zij hun films kunnen presenteren en wellicht ook hun internationale netwerk uit kunnen breiden. Dat is waar Da Bounce voor staat, het stimuleren en ontwikkelen van talent èn het bieden van groeikansen,” zegt festival directeur Reguillo Wijngaarde. Hij noemt het talent programma van DBUFF een belangrijk onderdeel van het festival. Hierin biedt het festival een uitgebreid platform aan jonge urban filmmakers.

DBUFF viert dit jaar haar vijfde jaardag. Het festival vindt dit jaar plaats van 1 t/m 4 november in Pathé Arena Amsterdam. Er zullen meer dan 35 urban films worden vertoond. Daarnaast vinden er verschillende talks plaats over bijvoorbeeld Diversiteit in Nederlandse Films en de Urban LGBT gemeenschap. Er is ook de jaarlijkse foto expositie, die de diversiteit onder Nederlandse acteurs laat zien.

De partnership met (BUFF) kwam eind 2017 tot stand. Deze samenwerking houdt in dat de festivals elkaar ondersteunen op het gebied van talentontwikkeling, programmering en marketing.

BUFF vindt plaats van 4 t/m 9 juni in diverse locaties in London. BUFF zet zich met haar festival sinds 2005 in voor meer diversiteit in de Engelse media. Het festival is door de jaren heen uitgegroeid tot een gerenommeerd evenement met meer dan 40 films en een volwaardige award show.