Confiance maakt een anti-racisme vlag

Hbo-studente Confiance Ndeze is een uniek initiatief begonnen: ze heeft een vlag te ontwerpen die symbool staat voor de antiracismebeweging. “Op deze manier kunnen we samen het institutioneel racisme onder de aandacht brengen in Nederland en dit ook bestrijden. Het is belangrijk dat mensen die vechten voor gelijkheid het ook kunnen laten zien, zodat racisme bestreden kan worden,” vertelt ze.


Het idee begon toen ze op tweede Pinksterdag op de Dam in Amsterdam stond ik met haar vriend. De wereldwijde protesten tegen racisme waren aan de gang gekomen en het protest in Amsterdam op de Dam, had laten zien dat demonstreren moeilijk is in verband met de coronamaatregelen. “Het was mijn eerste demonstratie tegen ongelijkheid, waarmee ik al mijn hele leven te kampen heb. Voor mij is gelijke behandeling voor elk individu enorm belangrijk. Daarom heb ik de Black Lives Matter – vlag ontworpen. "

De vlag staat symbool voor de beweging tegen racisme in de breedste zin van het woord. Met deze vlag kan iedereen laten zien dat hij of zij tegen racisme is.”

De 21-jarige student wil dat iedereen de vlag bestelt om deze zichtbaar rond hun huis te kunnen hangen of plakken. “Daarna is de bedoeling dat er midden augustus een datum wordt geprikt waarin we door middel van de vlag kunnen demonstreren.”

De vlag is nu al bestellen voor maar 16,- excl. BTW en incl. verzendkosten door een mail te sturen naar info@reclamespecialisten.nl.

Confiance benadrukt dat het haar alleen maar gaat om support van de goede zaak. “Het idee van \is om samen te kunnen protesteren tegen racisme binnen de coronamaatregelen. Ik verdien hier zelf niets aan. Zo ondersteunen we toch inderdaad de anti racisme beweging,” zegt ze.