Claudia uit Rotterdam wordt misschien ‘’bamixMSTR 2020’’

Voor Maria Claudia Eduardo Tumba is aanstaande zondag de dag van de waarheid. Wint ze de kookwedstrijd van Bamix Nederland en wordt ze de Bamix Master 2020?  “Als Rotterdamer en Crooswijker ben ik supertrots dat ik mijn stad mag vertegenwoordigen en ook de Angolese/Portugese community met mijn gerecht "Bacalhau com natas,” vertelt ze. 

Claudia (@bymdavinier) is student Social Work, voormalig first runner up Miss Africa Netherlands 2015/2016 en voormalig top 10 finaliste Miss Angola Benelux en werkt in het wereld museum in Rotterdam. “Daarnaast ben ik thuiskok,” vertelt ze. Dat bezorgde haar een spot in de kookwedstrijd ‘’De zoektocht naar de bamix® Master’’ in het lifestyle programma "Quality Time op zondag" van SBS6.

In het programma zijn Jolande van Lith en Barbara de Roo o.a. bekend uit ‘’Steenrijk Straatarm’’, samen met chef-kok Martijn van Roon, het hele land doorgereisd.  Jolande en Barbara besteedden aandacht aan thema’s zoals ‘’budget’’ koken en ‘’happy prepared food’’. 

“Koken staat voor ons vooral ook voor verbinden, je leert over smaakverschillen,  andere culturen en de manier waarop eten bereid wordt. Het gaat over plezier, gemak en passie in de keuken. Vaak heeft iemand ook nog een mooi verhaal te vertellen bij een gerecht. Daar zijn we naar op zoek,” schrijven de programmamakers in een persbericht.

“Kijkers konden zich aanmelden met hun favoriete gerechten en deden dit massaal. De jury bekeek alle enthousiaste ingezonden filmpjes en ging op huisbezoek bij geselecteerde kandidaten. De culinaire lat bleek bijzonder hoog te liggen.”

Claudia wist de aandacht van de jury te trekken met haar enthousiaste filmpjes en heerlijke gerechten. Zondag strijdt zij om de eretitel.

Het gerecht dat ze koos voor het thema "Glamour" is Bacalhau com natas. Het is een populair gerecht in zowel Angola en Portugal, gemaakt van gezouten kabeljauw, gebakken aardappelen, gebakken uitjes, crème fraise of kookroom, kaas om het te bedekken zodat het een semi krokante laagje heeft en zwarte of groene olijven als garnering. 

We moesten een gerecht maken wat voor ons "glamour" betekende en ik koos voor dit gerecht omdat het in de Angolese community bij feestelijke gelegenheden wordt gemaakt. Denk aan verjaardagen, feestdagen en zelf bruiloften. Tenminste dat is wat ik gewend ben en gezien heb. Je zou kunnen zeggen dat het een onmisbaar gerecht is. Daarnaast is de smaak ongelooflijk lekker ondanks zijn simpliciteit. Ik heb gekozen om dit specifieke gerecht dan ook te maken om mijn roots te vertegenwoordigen.”

Dit klinkt alsof Claudia al heeft besloten dat zij gewonnen heeft, als de jury het nou met haar eens is of niet. Wat denk jij? Kijk je ook zondag? De finale van de wedstrijd wordt uitgezonden 12:30uur.