Afbeelding

toen wij vogels waren

Boekbericht: 'Toen wij vogels waren', debuutroman van Ayanna Lloyd Banwo

Op 2 juni verschijnt bij Uitgeverij Cargo "Toen wij vogels waren" van Ayanna Lloyd Banwo. "Een betoverende roman over hoe verdriet altijd in evenwicht kan zijn met hoop."

Ayanna Lloyd Banwo is een verhalenverteller in de traditie van Toni Morrison en Arundhati Roy. Ze komt uit Trinidad & Tobago en studeerde in Engeland. Haar verhalen zijn gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften. Toen wij vogels waren is haar debuut en verschijnt wereldwijd in vertaling.

Een rijke combinatie van prachtige mythen en messcherpe beschrijvingen van het hedendaagse leven. Ayanna Lloyd Banwo is een originele en krachtige nieuwe stem.’ - Pat Barker (auteur van De stilte van de vrouwen)

Darwin is nog maar net aangekomen in Port Angeles, als hij daar een baantje vindt als grafdelver. Hij heeft zijn moeder en het rastafarigeloof achter zich gelaten om zijn fortuin te zoeken in de grote stad. Hier moet ook ergens zijn vader wonen, en Darwin heeft goede hoop dat hij hem in de drukke straten tegen het lijf zal lopen.
In een oud huis op een heuvel, waar het oerwoud en de stad elkaar ontmoeten, ligt de moeder van Yejide op sterven. Haar nalatenschap is bijzonder: ze heeft het vermogen om te communiceren met de doden. De vrouwen in de familie van Yejide stammen af van de corbeaux, de zwarte vogels die naar het oosten vliegen met de zielen van de doden.

Darwin en Yejide hebben elkaar nodig. Hun lotsbestemming is onlosmakelijk verbonden en ze zullen elkaar vinden op Fidelis, de uitgestrekte oude begraafplaats van Port Angeles, waar geheimen en problemen voor het oprapen liggen.

Paperback | 320 pag. | € 24,99 | ISBN 978 94 031 6101 3 | Ook verkrijgbaar als ebook

Oorspronkelijke titel: When We Were Birds | Vertaling: Hi-en Montijn

Omslagontwerp: bij Barbara | Auteursfoto: Stuart Simpson