'Afrikaanse Babynamen en Etiquette bij Zwangerschap en Geboorte

Boek 'Afrikaanse Babynamen en Etiquette bij Zwangerschap en Geboorte' geeft ideeën bij naamgeving

'Afrikaanse Babynamen en Etiquette bij Zwangerschap en Geboorte', het nieuwe boek van Sherwood Feliksdal uit Amsterdam is verschenen.  Uitgegeven door Uitgeverij Boekscout, kwam het uit op vrijdag 27 maart.

De uitgeverij vertelt erover: "In dit boek vinden aanstaande ouders een bron waaruit geput kan worden bij de zoektocht naar een passende naam voor hun kind."

Binnen de Afrikaanse gemeenschap(pen) wordt de naam van een kind met grote zorg gekozen, omdat de Afrikaanse mens ervan overtuigd is dat de naam van een individu zijn of haar leven beïnvloedt. Namen werken door als affirmaties.  Afrikaanse Babynamen en Etiquette bij Zwangerschap en Geboorte is om die reden ontstaan.

Het boek verschaft de lezer tevens een indruk van de verschillende tradities en gebruiken met betrekking tot zwangerschap en geboorte en naamgeving op het Afrikaanse continent en in de verschillende Afrikaanse diaspora gemeenschappen ter wereld.

Sherwood FeliksdalIn West-Afrika is het een traditie om kinderen een dagnaam (dadin) oftewel een zielennaam (Akradin) te geven. Deze zielennaam correspondeert met de dag van geboorte, de planeten en veel specifieker met de karaktereigenschappen van een persoon die zowel een vrouwelijk als een mannelijk deel vertegenwoordigen.

Een passage uit het boek verklaart: "De Afrikaanse mens is ervan overtuigd dat de naam van een individu zijn of haar leven beïnvloedt. Woorden nemen vormen aan en werken als affirmaties door in een persoons bestaan. Het is om die reden dat de keuze voor een naam met grote zorgvuldigheid gepaard gaat."

De schrijver, Sherwood Feliksdal (1985) is juridisch dienstverlener en creatief duizendpoot van beroep. In haar schrijfwerken neemt conservering van cultuuruitingen een centrale plaats in.  Haar 138 pagina paperback debuut met als ISBN 9789464031119, kost € 18,99. 

Voor informatie over het boek neem gerust contact op met de auteur: Sherwood Feliksdal, e-mail: s.l.feliksdal@live.nl .