Afbeelding

Moustapha Baidi Oumarou_Studio (3)[89].jpg

Moustapha Baidi Oumarou - Studio 

Afropolitan Festival 2024 reflecteert rond thema ‘droom en actie’

 Voor haar zevende editie nodigt het Afropolitan Festival 2024 ons uit tot een artistieke en politieke reflectie rond het thema ‘droom en actie’. Bozar lanceert met Bozar Arcade tegelijkertijd een kunstzinnig luik rond videogames.

Gedurende vier dagen vol artistieke gebeurtenissen, concerten, films, lezingen en debatten zullen kunstenaars en artiesten uit de Afrikaanse diaspora, denkers en performers hun stemkracht inzetten. "An Uprising of Dreams" roept collectief op om dromen te koesteren als een middel voor bevrijding en verzet, met als doel nieuwe werelden te bedenken en te creëren.

Het festival begint op 29 februari tijdens de maandelijkse nocturne Bozar - All Over The P(a)lace, met Envahisseurs als masters of ceremony. Het programma omvat de boekpresentatie "Witte Orde" door Sibo Kanobana, een close-up van het werk van cineaste Rosine Mbakam, muzikale optredens van Dushime, Laryssa Kim, Pitcho en het ensemble Musiques Nouvelles, een pop-up markt, films en debatten met onder andere Black Speaks Back.

 Tegelijkertijd lanceert Bozar een nieuw concept rond innovatieve en interactieve mediakunst. Bozar Arcade wil een brug slaan tussen traditionele kunstvormen en hedendaagse digitale vertellingen, die niet alleen entertainen maar ook inspireren en denkwijzen prikkelen. Co-curator van deze take-off is Laurent Mbaah.

Lees hier meer