Amnesty International

Marechaussee aangeklaagd over etnisch profileren

Vier maatschappelijke organisaties spannen, samen met twee individuele burgers en drie andere organisaties, een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat vanwege etnisch profileren door de Koninklijke Marechaussee.

Tags: 

Vier Vrijheid | Met jongeren in Zuidoost in gesprek over vrij zijn en je vrij voelen

Op zaterdag 30 juni, een dag voor de herdenking van de afschaffing van slavernij, praten studenten in Amsterdam Zuidoost over vrijheid in al zijn facetten. Jongeren die op de zaterdag in het ROC onderwijsondersteuning krijgen bij het Weekend College, doen dan mee aan het Joint Roots Joint Dignity festival ‘Vier Vrijheid’.

Tags: 

ASN Bank klanten sparen €163.520 bijeen voor Amnesty International in 2015

Klanten van de ASN Bank hebben in 2015 €163.520,50 bij elkaar gespaard voor het werk van Amnesty International. Het geld wordt besteed aan Amnesty's HURICAP programma, dat lokale mensenrechtenorganisaties in Afrikaanse landen traint en versterkt.

Tags: 

Amnesty publiceert essaybundel over mensenrechtenbeleid Zuid-Afrika

Bij mensenrechtenorganisatie Amnesty Nederland verscheen op dinsdag 15 maart een essaybundel over Zuid-Afrika waarin het buitenlandse mensenrechtenbeleid van het land centraal staat.

"Hoewel Zuid-Afrika goede relaties onderhoudt met zowel traditionele als opkomende machten, zet het land zijn politieke en economische invloed slechts selectief in om mensenrechten wereldwijd, en in de regio, te beschermen en te bevorderen," schrijft Amnesty in een persbericht.

Tags: 

Amnesty: rijksrecherche-onderzoek naar dood Henrizquez onvoldoende

Mensenrechten organisatie Amnesty International vind dat de overheid meer moet doen dan een Rijksrecherche-onderzoek alleen om achter de ware toedracht rond de dood van Mitch Henriquez te komen. Dit vanwege de commotie rond de dood van de Arubaan en de verwijten dat de politie racistich optrad.

Tags: 

Amnesty: Meer dan 60.000 vluchtelingen op de Griekse eilanden

De enorme toestroom van vluchtelingen en migranten op de Griekse eilanden, drijft een al slecht functionerend ontvangstsysteem tot het uiterste. Het laat zien dat de Europese leiders er niet in slagen de vluchtelingencrisis adequaat aan te pakken.

Amnesty International roept vandaag de EU-leiders op meer te doen om de vluchtelingencrisis aan te pakken. De regeringsleiders zijn bijeen in Brussel, waar vandaag de EU-top begint. 

Tags: 

Gratie voor ter dood veroordeelde telefoondief

De Nigeriaanse Moses Akatugba, die in 2005 ter dood veroordeeld werd voor het stelen van telefoons, heeft gratie ontvangen. Hij zou binnen een paar dagen op vrije voeten moeten komen, schrijft Amnesty International (AI).

Gouverneur Emmanuel Uduaghan van de Nigeriaanse Delta Staat verleende Moses gratie een paar dagen nadat duizenden mensen via Facebook en Twitter in actie kwamen voor hem.

Tags: 

Pagina's