kdk

De Political Party van Stichting Kleur de Kamer

Kleur de Kamer, het burgerinitiatief dat al twee jaar ondersteuning biedt aan politici van kleur, is sinds enkele weken een stichting, met als bestuursleden Yvette Forster, Anatasha Kemnaad en Marvin Hokstam. Politiek strateeg Ian van der Kooye fungeert als directeur.

De stichting hield afgelopen vrijdag 22 april een Political Party in Vereniging Ons Suriname, tijdens welke de aanwezigen ook haar oprichting vierden. Het initiatief stamt van 2020; sindsdien heeft KdK op verschillende manieren -waaronder radio en tv-talkshows, en profielartikelen- de schijnwerpers op politici van kleur doen schijnen. Met succes; verschillende van de aanwezigen hebben de afgelopen twee jaar van het KdK platform en diensten gebruikt gemaakt. 

Directeur Ian van der Kooye noemde het "iets groots". “Vaak hebben we niet door dat we onderdeel zijn van iets groots. We zitten er middenin en zien niet dat we deel uitmaken van een beweging die Nederland aan het veranderen is. Laat je niet afleiden door de drang naar geld, macht of eigengeilerij. Mijn verzoek aan jullie is om bewust na te denken over welk stempel jij op de wereld wilt drukken. Wat zal jouw nalatenschap zijn en wat kan jij bijdragen? Kleur de Kamer zal je erbij helpen,” zei hij.