Saida - 'de liefde overleeft' & talkshow 'Niet zomaar een vrouw'

Stichting Julius Leeft

Saida, een Caribische vrouw moet zich tegenover de rechter verantwoorden over de onopgehelderde dood van haar man Rudy Paloma. Hij was haar grote liefde, echter nooit alleen voor zichzelf.

Een lot dat ze deelt met vele andere Caribische vrouwen. Hoe ga je daar mee om? Saida vertelt het ons, via een terugblik op haar leven. We zien een vindingrijke, sterke, humorvolle en ontroerende Curaçaose moeder. Is ze een doorgewinterde verleidster en windt ze alle mannen om haar vingers? Of is ze vooral slachtoffer van het machismo van haar eigen echtgenoot?

Talkshow ‘Niet zomaar een vrouw’
Aansluitend vindt een talkshow plaats waar de alleenstaande vrouw centraal staat. Onderwerpen als overlevingsdrang, economische zelfstandigheid, kwetsbaarheid en liefde komen aan bod. Maar zijn culturele verschillen ook van invloed? Diverse gasten, waaronder hoofdrolspeelster Paulette Smit en regisseur John LeerdamEva Yoo Ri Brussaard (voorzitter Stichting Single Supermom) en Rivelino Rigters, gaan in gesprek over de onderwerpen en nodigen het publiek uit om te reageren. Opening met spoken word van BNICE poetry en muzikale accoustische afsluiting van Rivelino Rigters. Gespreksleider: Brenda Emmen-Hassell.

regie: John Leerdam, tekst en spel: Paulette Smit, tekstbijdragen: Norman de Palm, productie talkshow: Macnack Verbindt, foto: Jean van Lingen, www.juliusleeft.nl 

Datum: donderdag 10 maart 2016
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht, Lucas Bolwerk 24
Aanvang en eindtijd: 19.30 - 22.00
Prijs: normaal € 16,00 | CJP € 13,50 | U-pas € 11,00 | t/m 18 jaar € 10,00
Kassa: 030-2302023 (ma t/m za: 10.00 - 19.00 uur)
Meer info: Stadsschouwburg Utrecht pagina

Plaats: 

Utrecht

Datum: 

10 mrt 2016 - 19:30 tot 22:00
Voeg toe aan jouw agenda