Keti Koti Dialoog Lunch

Keti Koti Dialoog Lunch(!) in de Muiderkerk op 1 juli

Met veel genoegen nodigen  wij u uit om deel te nemen aan het Keti Koti Dialoog Lunch (let op dit jaar dus geen ontbijt) die in samenwerking met het Wensplein van de vrede van de Muiderkerk wordt georganiseerd en wel op 1 juli  van 12.00 tot 13.30 uur, inloop vanaf 11.30 uur uur in de Muiderkerk aan de Linnaeusstraat 37 te Amsterdam.

Kokosolie ritueel van de Keti Koti Dialoog Tafel

AANLEIDING

Op 1 juli is het 153 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Voorafgaand aan de viering in het Oosterpark organiseert de Stichting Keti Koti Dialoog Lunch van 12.00 tot 13.30.  Inloop vanaf 11.30 uur. 

THEMA DIALOOG :"BURGERMOED VERSUS STIL ZWIJGEN" 

Ben je weleens bij een gesprek betrokken geweest actief of als toehoorder waarbij het gesprek naar jouw mening de verkeerde kant op ging . Ken je het gevoel dat je achteraf spijt had dat je je niet hebt uitgesproken of dat je je wel hebt uitgesproken en je je achteraf bedacht dat je eigenlijk beter anders had kunnen reageren. Tijdens de Keti Koti dialoog- lunch gaan we gezamenlijk reflecteren op dit soort situaties en wisselen we ideeën uit hoe we het beste met dit soort situaties om kunt gaan.

DE KETI KOTI DIALOOG TAFEL

De Keti Koti Tafel is een “invented tradition” en is geïnspireerd op de Joodse Seider Tafel en bestaat uit een afwisseling  van rituelen dialoog gesprekken en een maaltijd. Het doel van deze nieuwe traditie is om o.a. samen met witte en zwarte Nederlanders middels dialoog stil te  staan bij dit gedeelde slavernij verleden en de hedendaagse gevolgen hier van.

 BIGI SPIKRI & NIEUW HERDENKINGSRITUEEL  

Na  de Lunch om 13.30 uur is er gelegenheid om vanuit de Muiderkerk aan te sluiten bij de jaarlijkse Bigi Spikri optocht http://bigispikri.nl  om zo gezamenlijk  naar het Nationale Monument voor de herdenking afschaffing slavernij in het Oosterpark te lopen. Daar zal ter plekke een nieuw herdenkingsritueel worden uitgevoerd middels een interactief kunstwerk van de Kunstenaar Patrica Kaersenhout.

AANMELDEN

U kunt zich voor deze bijzondere Keti Koti dialoog Lunch opgeven via het email adres info@ketikotitafel.nl. De lunch is kosteloos maar mocht u een bijdrage willen leveren, onze stichting verzameld koperen bakjes/schaaltjes /doosjes enz voor de keti koti rituelen. Mocht u nog ergens een ongebruikt koperen doosjes, bakje, schaaltje hebben staan  en dat zou willen doneren dan zijn we hier heel blij mee en  voegen wij dit graag toe aan onze verzameling voor de kokosolie en kwasie bita rituelen.  Gelet op de grote belangstelling zullen wij uw aanmelding op datum van binnenkomst afhandelen. Wij hopen dan ook op uw spoedige aanmelding. 

Met vriendelijke groet,

Marijke de Heus van het Wensplein voor de Vrede, Julia van Rijn  en Yvonne Ristie van de Muiderkerk &

Mercedes Zandwijken van de Stichting Keti Koti Dialoog Tafel

 

Mercedes Zandwijken

Stichting Keti Koti Tafel

Mob.nr. +31.6.54398992

denktank@mercedeszandwijken.nl

info@ketikotitafel.nl

www.ketikotitafel.nl

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

1 jul 2016 - 11:30
Voeg toe aan jouw agenda