Laten we ons niet blij laten maken

Door Barryl Biekman

Een gezegende dag toegewenst in rememberance of de helden en heldinnen wier verzet het hebben mogelijk gemaakt dat wij er zijn.

Ik ben vanuit verschillende hoek benadert over de excuses-uitspraak van Aboutaleb. Zelf moet ik nog verifieren wat hij precies heeft gezegd. Mijn primaire reactie is dat Aboutaleb als hij dat heeft gezegd of geeist het niet anders geïnterpreteerd kan worden dan grenzend aan hypocresie om nu mooi weer te spelen rondom de emoties van de nazaten van de tot slaaf gemaakten.   

Aboutaleb weet als geen ander dat een Tweede Kamerbesluit aan het uitspreken van excuses ten grondslag ligt. Net als de erkenning van de Armeense genocide dmv een Tweede kamerbesluit Gelukkig heeft het Landelijk Platform Slavernijverleden al dit soort politici door.

Laat Aboutaleb ons het bewijs  leveren wat hij heeft ondernomen tijdens het bewind Asscher-Rutte. Wat hij heeft ondernomen om zwarte piet uit het openbare leven in Rotterdam uit te bannen en zijn acties binnen het 4 grote Steden Overleg. 

Laten we ons dus niet blij maken met dit soort voor de bühne gedane uitspraken. Laten we ons het heel jaar focussen wat al die politici doen om afrofobie met wortel en al uit te roeien. En vraag Aboutaleb naar zijn input in het verkiezingsprogramma van de PVDA landelijk over de kwestie excuses en reparatie.

Vraag hem waarom hij de kwestie van het AOW gat niet voortvarend heeft aangepakt toen hij staatssecretaris was van SZW. Want dat zijn precies de voorbodes op grond waarvan we kunnen zeggen: die verdient een pluim. Maar laten we vooral opletten wat al die mensen na 1 juli zullen doen.

Hoe Aboutaleb het in die richting gaat opduwen dat er een Tweede kamerdebat komt.

Aldus mijn visie over al die politici die nu mooi weer spelen rondom 1 juli.