Elvin Rigters

Cancel culture

 

Vraag me niets over cancel culture want het geeft zwarte mensen een vals gevoel van invloed, zeggenschap en macht. Laat mij zien waar zwarte mensen een wit persoon gecancelled hebben zonder hulp van witte mensen of een wit persoon die uiteindelijk op de exitknop drukte.

Nooit vriend. Never.

Zwarte mensen zijn niet écht degene die zulke beslissingen nemen. Ze zijn niet de grote producenten, platenbazen, CEO's van invloedrijke entertainment,- en mediabedrijven die programma's van de buis halen, artiesten van streamingsplatformen weren, social media accounts blokkeren, je kapot kunnen schrijven of je carrière kunnen maken of breken.

Tuurlijk ... We can drag you .. but cancel ? .. nah.

Zwarte mensen zijn nochtans alleen succesvol in andere zwarte mensen cancellen.

Pas als mijn pigmentarme broeders en zusters in de strijd zich ermee bemoeien en ergens aanstoot aannemen of ene Dick von Pink achter z'n tropisch hardhouten bureau vindt dat het de reputatie van het bedrijf schaadt en het dus geld kost worden mensen gecancelled.

Andersom zijn er geen zwarte mensen nodig om een zwart persoon te cancellen. Nick Cannon, Colin Kaepernick etcetera. Doe je huiswerk en check je redactie.

Is niet zo vreemd ook want het fenomeen cancel culture wordt aan sociale justice gekoppeld maar is eigenlijk een stuk gereedschap uit de whitesupremacy-Praxis. En je weet hoe Audre Lordes bekende uitspraak luidt over "The masters tools" .. toch ?

 

Elvin Rigters

Elvin Rigters

-