Volg Kleur de Kamer op Facebook

De Facebook-pagina van Kleur de Kamer is live.

Het initiatief om meer verkiezingskandidaten van Kleur in de Tweede Kamer te krijgen na de komende verkiezingen van 17 maart, heeft sinds afgelopen weekend ook haar eigen pagina op het populaire social media platform.

“We zijn al enkele maanden bezig kandidaten van Kleur te ondersteunen en hen exposure te geven; daar hoort social media ook bij,” zeggen de initiatiefnemers.

Kleur de Kamer is een initiatief van verschillende niet-partijpolitiek gelieerde maatschappelijke organisaties die verandering willen brengen in het zorgwekkende gebrek aan diversiteit in de Tweede Kamer. “De Tweede Kamer mist bruggenbouwers tussen de verschillende culturen,” zeiden de organisaties, waaronder Kwaku Festival organisator 529-Media, AFRO Magazine en OCAN en De Community Top 100. Politiek strateeg Ian van der Kooye treedt op als persvoorlichter van het initiatief. 

Ondertussen hebben zich al meer dan 20 kandidaten van Kleur zich aangemeld voor ondersteuning van het initiatief, dat onder andere bestaat uit strategische sessies over politieke aangelegenheden. Onder auspiciën van Kleur de Kamer is AFRO Magazine aan de slag gegaan om kandidaten te profileren. 

Leer alle afro kandidaten kennen in de rubriek

Een informatieve video en een stemwijzer zijn in de maak, om kiezers te overtuigen om hun stem uit te brengen op kandidaten die het verschil kunnen maken. "Met voorkeurstemmen krijgen we meer kleur in de kamer."

De ging in december 2020 live, waarop het nieuws over alle aangesloten kandidaten wordt bijgehouden. Daar komt nu de Facebookpagina bij.

“Belangrijk is nu dat zoveel mogelijk mensen de pagina gaan liken. Alleen door te stemmen op kandidaten van Kleur kunnen we diversiteit brengen in de kamer. Dat moeten en kunnen we zelf doen. Dus het is belangrijk dat zoveel mensen van ons initiatief weten en zo de kandidaten leren kennen. Zeg het voort aan je vrienden.” 


Volg de Facebookpagina https://m.facebook.com/Kleurdekamer voor meer diversiteit in de Tweede Kamer