Vier vragen aan ...

December was een productieve maand voor FN. Dit productieve jaar komt bijna ten einde. Zo zijn we bezig geweest met het project Leef je eigen legende.. AKA LYOL. 

Gezien de tijd waar we in leven moesten ook wij op een creatieve manier een coronaproof workshop ontwikkelen. Hierdoor hebben wij via creative technology dit in een aangepaste vorm kunnen aanbieden. Een deel van de deelnemers kon als acteur fungeren en verhalen uitbeelden middels een speciaal ‘motion capturing’ pak. We kijken er naar uit dit vaker in te gaan zetten bij onze activiteiten.

 Stay Noble! 


Vier vragen aan...

  • FN Family member: Steven 
  • Functie: Voorzitter Stichting Mind the Generations 

Levensmotto:  

Everything is theoretically impossible, until it is done.

Je bent psycholoog en researcher in de Afro-caribbean history and culture. Hoe maak jij gebruik van je achtergrond bij hetgeen wat je doet voor FN?  

Wat ik probeer te doen vanuit mijn achtergrond is aandacht besteden aan het feit dat iedereen op een andere manier de wereld in zichzelf en om zich heen beleefd. Als we het hebben over history denken wat vaker aan iets stoffigs/vaags en minder bekend en al helemaal niet iets wat je kan beleven. Door mijn achtergrond te gebruiken hoop ik dat we met FN mogelijkheden creëren om Afro-caribbean history af te stoffen, zodat we juist nu dit gaan beleven. 

We gaan het iets maken van het hier & nu en de toekomst, Afrofuture!

Waarom was de komst van Stichting Mind the Generations volgens jou nodig? 

De komst van de stichting was nodig om echt aandacht te vestigen op het ontwikkelen van talenten op een manier die aansluit bij jongeren met een brede interesse in de afro-caribbean history, arts & culture..

De stichting heeft een project die jullie in de volksmond noemen: ‘Leef je eigen legende, schrijf je eigen mythe”. Hoe schrijf jij jouw eigen legende? 

Ik hoop dit te doen door een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van talent. En dat we over vijf, tien misschien zelfs twintig jaar nog mogen genieten van al het moois dit talent heeft neergezet.

Als je over vijf jaar terug kijkt op deze periode. Wat hoop je dan met het platform FN, bereikt te hebben? 

Wat ik hoop, is doordat we talenten de juiste aandacht en training hebben kunnen geven, ze professioneel aan de slag zijn gegaan met hun talenten. En zou het helemaal geweldig vinden dat we natuurlijk die krachten zijn blijven bundelen en op professioneel niveau fantastische (on)vertelde verhalen hebben kunnen vastleggen voor alle generaties die er komen gaan. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: