Verpletterend programma Dag van 1000 Culturen

Op zaterdag 5 september wordt het één groot sportief en cultureel feest op het Anton de Komplein tijdens de Dag van 1000 Culturen in Amsterdam Zuidoost. De Dag van 1000 Culturen, die overigens gratis te bezoeken is, staat in het teken van de opening van het cultuur- en sportseizoen in Amsterdam Zuidoost. Er zijn workshops, sport, spellen en heel veel lekker eten. En er zijn diverse optredens van onder andere Nastyplay, Corona band, Untold, Black Harmony, TOCSICK, Lina Ice, Bijlmer Boekt en OSB Leerorkest Zuidoost.

De Dag van 1000 Culturen vindt plaats op meerdere podia en locaties op het Anton de Komplein en in CBK Zuidoost en het Bijlmer Parktheater. Het programma-aanbod op de dag is enorm. Hier alvast enkele hoogtepunten om je in de stemming te krijgen. 

Hoofdpodium

Op het hoofdpodium schitteren grote namen als de Antilliaanse muziekformatie Nastyplay (salsa, merengue, bachata), de Surinaamse muziekformatie Corona band (kaskawi) en favoriet onder jongeren Lina Ice (r&b) en singer-songwriter Graziëlla Hunsel. En er zijn toppers uit de wijk zoals de Bijlmer Steelband (calypso), West-Afrikaanse dans van Untold en optredens van diverse dans- en sportgroepen.

Cultuurpodium

Het Cultuurpodium wordt gehost door cabaretier Collin Edson. Met onder meer een workshop van Circus Elleboog en health food workshops om je vingers bij af te likken. Ook is er een preview van de theatervoorstelling Kophonger van Frank Wijdenbosch over obesitas en een maagverkleining.

Sportplein

Doe je al jaren aan sport of wil je juist aan iets nieuw beginnen? Dan is het Sportplein dé plek voor jou. Er zijn sportdemonstraties en workshops door lokale sportverenigingen. En is er super veel informatie te vinden over de meest uiteenlopende sporten; van boksen tot gymnastiek, van karate tot cricket en van honkbal tot schaken.

Muziekpodium & Imagine IC Tent

Zin om te dansen? Kom dan naar het Muziekpodium met dj’s van AfroLosjes Sound System (afrohouse, afrodub, latin house) en Hot O Twenty Radio Road Show (hiphop, r&b). In de Imagine IC Tent kun je je eigen straattaal achterlaten. Imagine IC verzamelt uitspraken en woorden uit Zuidoost voor zijn nieuwe tentoonstelling Leip die vanaf 15 oktober te bezoeken is. 

Kinderplein

De Dag van 1000 Culturen is een festival voor álle leeftijden, daarom is er ook erg veel aandacht voor de kinderen uit de buurt. Op het Kinderplein kun je meedoen aan actieve workshops van onder meer Scouting Holendrecht en SWAZOOM en er zijn drumworkshops van Eternity Percussion. En je kunt er zelfs leren hoelahoepen!

Market & Food

Twee belangrijke zaken in het leven zijn natuurlijk shoppen en eten. Shoppen kan op de Market Place, met bijvoorbeeld sieraden en kleding, en eten uit alle windstreken vind je op de Food Court; of je nou gaat voor barbecue, roti of gezonde sapjes!

CBK Zuidoost

CBK Zuidoost (Anton de Komplein 120) pakt uit met events op maar liefst drie locaties: in de binnentuin, in het CBK Zuidoost zelf en op het Kunstplein voor de deur. Er zijn creatieve workshops waarbij je je eigen kunst kunt maken onder andere naar voorbeeld van het nieuwe kunstwerk dat Amsterdam Zuidoost rijk is City Cells. In de expositieruimte kan je genieten van de nieuwe tentoonstelling ‘(T)Huis the shifting concept of home’. In de binnentuin is een presentatie van het boek 50 Surinaamse Schatten van kunsthistoricus Bart Krieger met een paneldiscussie onder leiding van Noraly Beyer, Black Harmony treedt op en er is een preview te zien van het literaire event Bijlmer Boekt.

Bijlmer Parktheater

En last but not least zijn er ook activiteiten in het Bijlmer Parktheater (Anton de Komplein 240) zoals de danswedstrijd voor alle stijlen Bijlmer Battle, denk So You Think You Can Dance, maar dan beter en leuker. Spektakel gegarandeerd! Voor kinderen zijn er onder andere muziekworkshops met medewerking van Oorkaan en Fra Fra Sound.

De Dag van 1000 Culturen wordt georganiseerd door Cultuur Platform Zuidoost: Imagine IC, CBK Zuidoost, Bijlmer Parktheater met medewerking van Funtrax in opdracht van Stadsdeel Zuidoost. Het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen.