Afbeelding

Urban Africa Naturals

Urban Africa Naturals sponsort de Africana Development Studies cursus

Leuk nieuws voor mensen die zich hebben ingeschreven voor de Africana Development Studies cursus die in maart van start gaat bij Het Broos Instituut. Verzorgingslijn Urban Africa Naturals klom aan boord als sponsor van dit unieke universitaire programma, waardoor alle deelnemers in hun welkomstpakket een verzorgingsproduct van het bedrijf ontvangen.

Altagracia Kotzebue
Altagracia Kotzebue

Urban Africa Naturals draagt organisatie die de echte Afrikaanse geschiedenis op de kaart zetten een warm hart toe,” zegt oprichter en directeur Altagracia Kotzebue.

Ze voegt in één adem toe dat zusterbedrijf Back To My Roots - Ghana Tours de Africana Development Studies cursus ook in de gaten houdt. “Back To My Roots - Ghana Tours heeft kennisoverdracht en bewustwording bij de Afrikaanse diaspora hoog in het vaandel staan en werkt graag samen met partners die educatie als instrument inzetten voor inclusie en diversiteit. Succes met dit waanzinnig mooi project.”

Het Broos Instituut geeft aan de geste te appreciëren. De stichting had voor alle deelnemers als een welkomstpakket klaarstaan, met daarin enkele cadeaus om te vieren dat de cursus van start gaat. "Gefeliciteerd! Je neemt deel aan een programma waarin wij samen geschiedenis schrijven," schrijft het instituut aan deelnemers. "Bij dit historisch moment hoort een aandenken.”

De bijdrage van Urban Africa Naturals maakt het pakket mooier. “Wij zijn blij met partners die ons doel snappen. Die de visie delen. Samen kom je er sneller en bereik je meer.”

De Africana Development Studies cursus gaat van start op 19 maart 2024, als eerste universitaire programma waarin studenten in Nederland en Suriname in een virtueel leslokaal lessen volgen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de Kwame Nkrumah University of Science and Technology in Ghana.

De cursus werd door de Surinaamse universiteit ontwikkeld en is zowel daar als in Nederland het eerste universitaire programma waarin mensen van Afrikaanse afkomst centraal staan. Het tweejarige programma bestaat uit vier blokken over Afrocentrische thema’s: Geschiedenis Afrika en Afrikaanse diaspora, Identiteit, etniciteit en diversiteit, Economie en ondernemerschap, Opvoeding, vorming en familierelaties en Politiek, bestuur en leiderschap. Deze worden verzorgd door academici uit Afrika en de Afrikaanse diaspora.

africana

Lees hier meer


Het Broos Instituut, dat zich inzet voor meer Afrocentrische perspectieven in het onderwijs, faciliteert het programma. Het instituut lanceert de komende tijd nog andere soortgelijke programma’s, in samenwerking met partnerinstituten.

Over Urban Africa Naturals is een familie van gepassioneerd en overtuigd Shea Butter liefhebbers, die van hun passie hun vak hebben gemaakt. Een groothandel in natuurlijke grondstoffen voor cosmetica producenten en retailers, produceert het bedrijf Shea Butter huid en haar verzorgingsproducten en meer. Lees hier over hun brandverhaal