afrovibes

Tanzaniaanse choreograaf bekend van Afrovibes Festival krijgt Prins Claus Seed Award

Afrovibes kijkt terug op een zeer geslaagd festival. "Voor het eerst in twee jaar waren we weer volop live in de theaters. Afrovibes 2021 had 12 dagen live voorstellingen in 14 theaters met 70 deelnemende artiesten en kunstenaars. Hiervan kwamen 40 uit het buitenland (Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique, Tanzania, Oeganda, Nigeria en de V.S.) en 30 uit Nederland. Het festival trok in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch in totaal 7.600 bezoekers," schrijft de organisatie vandaag in een persbericht.

Tanzaniaanse choreograaf Samwel Japhet ontvangt Prince Claus Seed Award
Het Prins Claus Fonds heeft in oktober 100 artiesten en kunstenaars uit 65 landen voor een Prince Claus Seed Award geselecteerd. Zij kunnen volgens het Fonds als belangrijke trendsetters worden gezien in de internationale kunst en cultuur. De Tanzaniaanse choreograaf Samwel Japhet die zijn dansvoorstelling ‘A Moment-Wakati’ presenteerde bij Afrovibes, is geselecteerd als een van de 100 inspirerende artiesten die deze Award heeft gekregen.
"We zijn trots dat Samwel Japhet als een van de deelnemers aan het Afrovibes festival door het Prins Claus Fonds is geselecteerd voor een Seed Award."

A Moment-Wakati is nog te zien via het YouTube kanaal van Afrovibes; zie hier de trailer inclusief een interview met Samwel Japhet.

En als volledige voorstelling.

Van 26-28 november is A Moment - Wakati live te zien in Antwerpen op het To Be Antwerp 2021 festival."

Volgend Afrovibes Festival in 2022 heeft nieuwe hoofdlocatie
Het volgende Afrovibes  festival is van 5 t/m 16 oktober 2022. Afrovibes heeft in 2022 een nieuwe hoofdlocatie. Het Compagnietheater in Amsterdam sluit eind 2021 zijn deuren en Afrovibes is op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdlocatie voor het festival. En die is gevonden. In 2022 is het Frascati Theater in Amsterdam met vier zalen onze nieuwe hoofdlocatie! Daarnaast komen we natuurlijk ook terug in de andere theaters en locaties waar het festival de afgelopen edities heeft gestaan, in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Voorjaar 2022 wordt het eerste deel van het programma bekendgemaakt. Hoofdfocus van het programma in 2022 is gericht op West-Africa. Maar een deel van het programma blijft verbonden met en afkomstig uit Zuid(elijk)-Afrika.

Afrovibes zegt dank. "Het festival had niet kunnen bestaan zonder de vele bezoekers en medewerkers die hebben deelgenomen aan het festivalprogramma. We bedanken iedereen voor de support die we opnieuw hebben ontvangen. Fijn dat je erbij was!  We kijken uit naar 2022. Op de hoogte blijven van de laatste ins & outs van Afrovibes? Volg ons op Facebook en Instagram."