Aaron Mangawa

Stichting OneHeartMalawi wil Malawi helpen

Aaron Mangawa heeft samen met zijn vriendin en zwager de stichting OneHeartMalawi opgericht om mensen in Malawi, in Zuidoost Afrika, te ondersteunen in hun groei naar zelfredzaamheid.

“Ik ben geboren in een dorp in Monkey Bay in Malawi,” vertelt hij. “In Malawi is onderwijs niet zo vanzelfsprekend en goed geregeld als in Nederland. Het is voor de meeste families niet te betalen. 3% van de studenten krijgt de kans om naar de universiteit te gaan, MBO en HBO bestaat niet in Malawi. Aan het einde van de middelbare school zijn de meeste jongvolwassenen ‘klaar’. Ze zijn tussen de 17 en 20 jaar, kunnen niet meer naar school en hebben ook geen kans op werk. Hierdoor belanden jonge vrouwen vaak in de prostitutie en mannen raken vaak verslaafd aan alcohol of drugs.”

Aaron zegt dat hij het geluk had om te horen bij de 3% studenten die wel naar de universiteit kon. “Ik kon elektrotechniek studeren aan de universiteit van Glasgow. Naast mijn studie werkte ik in de horeca en schoonmaak zodat ik mijn familie financieel kon ondersteunen. Zo zorgde ik ervoor dat mijn broertje kon studeren aan de universiteit in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi en mijn neefje zijn rijbewijs kon behalen waardoor hij aan de slag kon als chauffeur. Ik weet hoe het leven in Malawi is en hoe beperkt de kansen zijn. Ik weet ook hoe het je leven kan veranderen als je wel een kans krijgt.”

 

Met stichting OneHeartMalawi wil hij teruggeven. “Zo wordt er een trainingscentrum opgericht in Monkey Bay waar jongvolwassenen, die niet de kans hebben gekregen om te studeren, een vak kunnen leren, zoals lassen en naaien.”

Wil je Aaron en zijn stichting steunen; wil je doneren of ken je een bedrijf of netwerk dat zich aan het project wil binden, stuur hem dan een bericht. Je vindt zijn contact info in deze link.