Baba Buntu

STAWSI houdt masterclass over Erkenning, Rechtvaardigheid en het Zelfbeschikkingsrecht

“Self-Reparations From Within: The Afrikan Family as a Driving Force for Justice”. Dit is de titel van de Tweedaagse Masterclass die door de Stichting African World Studies Institute (STAWSI) wordt gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022. Deze Masterclass staat in het teken van het Herdenkingsjaar 2023 en maakt deel uit van een reeks van classes die in het kader van dit Herdenkingsjaar door STAWSI, in samenwerking met derden, worden georganiseerd.

Het Hoofdprogramma wordt verzorgd en begeleid door Master Teacher Dr. Baba Omani Buntu uit Zuid Afrika.

"Dr. Baba Buntu is een internationale deskundige op het gebied van self-reparation en mechanismen die ’verdeel en heers’ in stand houden. Hij heeft zijn sporen vooral verdiend als docent en spreker op het gebied van gemeenschapsontwikkeling en leiderschap. Hij is bekend om zijn (therapeutische) workshops gericht op de verschillende te vervullen rollen van de Afrikaanse man binnen de gemeenschap. Maar ook om zijn deskundigheid op het gebied van het dekoloniseren van ‘mind-set’-processen," zegt STAWSI in een persbericht.; 

Dr. Buntu is de oprichter en directeur van eBukhosini Solutions www.ebukhosinisolutions.co.za, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van ‘Afrikan-Centered Education’ en in dit verband het trainen van Trainers. Een schrijver, onderzoeker, mentor en counselor vanuit een Pan-Afrikaanse visie met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van het conceptualiseren en implementeren van programma’s met het accent op culturele geletterdheid, sociale/epistemische rechtvaardigheid, innovatief ondernemerschap, empowerment van jongeren en inheemse kennis, bijzonder geschikt voor Afrikaanse toepasbaarheid.


Zijn thema’s tijdens de Masterclass op 29 en 30 oktober bestrijken “Black Love and Justice”, “A Quest for Self-Reparations” en “From Break Down to Break Through: Repairing the Afrikan Community from Within”.


In het Voorprogramma treden op Drs. Jennifer Jubitane. Drs. Jubitane is bestuurslid STAWSI en beleidsadviseur van het Landelijk Platform Slavernijverleden. Drs. Jubitane is deskundige op het gebied van Collectieve- en Individuele Rechten van de Mens en zal deze belichten in perspectief van de fundamentele rechten en vrijheden van de Mens met het accent op de Nazaten van de tot slaaf gemaakten.

Ook Dr. Barryl Biekman geeft een presentatie. Dr. Biekman is deskundige op het gebied van het VN  International Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst. Zij zal ingaan op alles wat men moet weten over de VN-instrumenten die voor de effectieve bestrijding van alle vormen van meervoudige racisme moeten zorgdragen. Dit met accent op mensen van Afrikaanse afkomst. Zij zal inzicht geven in de VN processen en in dit verband de door Nederland in te nemen standpunten.

Deelnemers ontvangen een certificaat als bewijs van deelname aan de Masterclass

Datum: 29 oktober (11.00-16.00); 30 oktober (11.00-15.00); Bijdrage €50, -. Locatie Den Haag. Voor aanmelding en registratie: stawsi@xs4all.nl. Voor nadere informatie, Drs. Jennifer Jubitane +31 (0)615116059.