Sabrina Starke doet de Utrecht College Tour

Zangeres Sabrina Starke is op 4 mei te gast in de Utrecht College Tour. Haar taak: studenten inspireren.

“Sabrina Starke heb ik uitgenodigd omdat ze een interessant voorbeeld is van iemand die voor haar dromen is gegaan: eerst jongerenwerker en uiteindelijk de stap gewaagd om haar hart en ziel op album te zetten,” vertelt Leonoor Flierman, één van de organisatoren van de College Tour.

Tijdens dit initiatief dat wordt uitgevoerd door studenten van de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht, worden inspirerende en interessante personen geïnterviewd uit de wereld van de cultuur en sport, de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

"Giel Beelen, Alexander Klöpping, Yehudi Mosckowiz en Tygo Gernandt hebben wij eerder als gast gehad. Vóór de zomer staan Marianne Thiemen en Alexander Pechtold nog op de agenda,” zegt Flierman.

Met Starke wil de organisatie het stereotype beginnen te doorbreken. “Het probleem vond ik dat we voornamelijk witte mannen te gast hebben gehad; dat zat me dwars. Ik wilde graag iemand uitnodigen die een andere groep representeert. Vanuit mijn omgeving hoorde ik hetzelfde,” vertelt Flierman.

Starke is de winnares van de Music Matters Awards en Talent Night Amsterdam, en ze is verantwoordelijk voor onder andere de hit "Do for love".

“Zij is iemand die voor haar dromen is gegaan. Ze is een voorbeeld omdat ze haar eigen muziek maakt en zij het belangrijk vindt dat er betekenis achter een lied zit. Daar kun je een mooi gesprek over voeren.” Zo zal ter sprake zullen komen “welke lessen zij uit haar leven en loopbaan heeft getrokken.”

Het evenement wordt georganiseerd door Studium Generale. Het wordt uitgevoerd door studenten ( en 1 werkende) die een passie hebben voor journalistiek.  Het publiek van de tour bestaat uit studenten en niet-studenten die inspiratie halen uit de gast.

De Utrecht College Tour vindt plaats in De Kargadoor, Oudegracht 36; het start om 19:30uur.