Rootical Vibrations eert Bob Marley

Op vrijdag 13 mei organiseert Caribbean Creativity in samenwerking met Each One Teach One, een speciale editie van Rootical Vibrations als eerbetoon aan Bob Marley.

De Jamaicaanse reggaelegende was verantwoordelijk voor de wereldwijde verspreiding van roots reggae en rastafari en spreekt nog steeds tot de verbeelding van miljoenen mensen. Aanstaande woensdag, 11 mei, is het precies 35 jaar geleden dat hij overleed.

De speciale editie van Rootical Vibrations in zijn nagedachtenis wordt gehouden in de Roode Bioscoop. Caribbean Creativity meldt dat de unieke reggae-rasta film Holding on to Jah zal worden vertoond, waarna een live optreden zal worden verzorgd door reggaezangeres Sister Benji.  Chef Journy verzorgt de hele avond ital vital food.

Holding on to Jah vertelt het verhaal van de opkomst van Roots Reggae en de Rastafari beweging aan de hand van origineel archiefmateriaal en vele interviews met bekende Jamaicaanse zangers en muzikanten, waaronder URoy, Pablo Moses, Ras Michael, Joseph Hill, IJahman, Don Carlos, Sugar Minott en vele anderen. De film is gemaakt door regisseur Roger Hall en producent Harrison Stafford (Groundation) en pas onlangs officieel uitgebracht na jarenlang getouwtrek om de muziekrechten. Op vrijdag 13 mei wordt het eenmalig vertoond.

Rootical Vibrations is een uniek film- en muziekevenement waarbij Rasta film, muziek en cultuur centraal staat. De eerste aflevering ervan werd zes jaar geleden georganiseerd door Caribbean Creativity en Each One Teach One

“Toentertijd brachten we de Nederlandse première van Holding on to Jah in het bijzijn van regisseur Roger Hall en nu, twaalf edities later, vertonen we deze schitterende documentaire over de geschiedenis van Roots Reggae en Rastafari in Jamaica opnieuw.”

Kaarten voor Rootical Vibrations kunnen worden besteld via http://bit.ly/holdingontojah of op de dag zelf aan de deur.

  • Details
  • Datum:            13 maart 2016
  • Tijd:                20:00-23:30 uur