Pariba

Pepr Shorts: de beste korte films van aanstormend talent

vanaf 25 maart exclusief online te zien via Pepr

Aramis Garcia Gonzales, Mirella Muroni en Mario Gonsalves; drie opkomende makers om naar uit te kijken. Hun korte films zijn eerder geselecteerd voor de Debuut- en Studentencompetitie op het Nederlands Film Festival, en vanaf 25 maart exclusief online te zien bij Pepr voor € 4,99.
In zijn jeugd zag Garcia Gonzales weinig filmpersonages waarmee hij zich kon identificeren, Pariba is zijn eerste stap om dit te doorbreken. Voor de poëtische vertelling IK BEN ontving Mirella Muroni ontwikkelingsbudget van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Mario Gonsalves, winnaar van de HKU Awards 2019, wil met Patroon herkenning en begrip vergroten. Alle drie de shorts gaan over de vorming van identiteit van de hoofdpersonages, wie voor belangrijke keuzes staan en te maken krijgen met grote life events als verhuizen naar het buitenland, zwangerschap of verlies.

 

Pariba
Regie: Aramis Garcia Gonzales 16 min 

De twee vriendinnen Julie en Xiomara vieren zoals ieder jaar samen carnaval in Pariba. Hun dag bestaat uit hun vaste rituelen, maar bij Julie komt langzaam het besef dat ze Xiomara volgend jaar moet gaan missen. De meiden zullen elkaar nooit meer zien zoals ze dat nu doen. Pariba vertelt het verhaal van honderden leerlingen die jaarlijks de ABC-eilanden verlaten vanwege studie in Nederland. Dit betekent dat ze alles en iedereen achterlaten om een nieuw leven te beginnen in een onbekend land.

IK BEN
Regie: Mirella Muroni 16 min 

Op de terugweg van hockeytraining krijgt Viola een ongeluk met haar fiets. Ze krabbelt overeind en gaat in de eigenaardig lege stad op zoek naar hulp van haar vriend Kik. Hij is nachtportier in het centrum waar ze zelf ook werkt, maar deze keer doet hij afwezig. Ook de tijd lijkt de richting kwijtgeraakt in dit in zwart-wit gedraaide, kalm betoverende filmgedicht waarmee Mirella Muroni debuteert.

Patroon
Regie: Mario Gonsalves 16 min 

Sinds Malik en zijn moeder van Curaçao naar de Bijlmer verhuisden, reageren zij hun frustraties op elkaar af. Malik zoekt zijn heil in vriendschappen buiten de deur, in ongein, spoken word en gevechten. Tot hij verliefd wordt en uit de wijk vertrekt. Als het kersverse stel een kind verwacht, en hij tevergeefs naar zijn moeder terugkeert voor advies, beseft Malik dat hij, ongeacht zijn omstandigheden, de enige is die kan beslissen hoe hij zijn leven leidt.

Samen voor culturele verscheidenheid in film
Pepr wordt ondersteund door partners die het belangrijk vinden dat er meer cultureel verschillende verhalen in film te zien zijn, waaronder Black Achievement Month, vrouwenplatform Black Ladies Talk, filmwebsite Cine.nl en de deelnemende Picl-theaters.

Over Full Color Entertainment
Full Color Entertainment is de eerste distributeur in Nederland die zich sinds haar oprichting in 2015 exclusief richt op diversiteit in het aanbod van films. Naast releases van Afro-Caribische, Afro-Amerikaanse, Zuid-Afrikaanse en Indo-Afrikaanse verhalen heeft Full Color onder meer filmprogrammering verzorgd voor festivals.

www.peprfilms.nl

Volg Pepr ook op