Otmar Watson nieuw bestuurslid Stichting Tolhuistuin

Otmar Watson, directeur en artistiek leider van Untold, wordt bestuurslid van Tolhuistuin, de Stichting Tolhuistuin die universele verhalen met nieuwe makers uit de stad in interdisciplinaire en interculturele programma’s (co)produceert en programmeert. 

Watson vult het bestuur aan waar Rob Post, Marjan Sax, Minke Schat, Judith Warries en Alexander Weiss al deel van uitmaakten. Hij betreeedt als algemeen bestuurslid met inhoudelijke en artistieke achtergrond het bestuur.

Al eerder dit jaar trad Judith Warries, directeur-bestuurder van Podium Victorie in Alkmaar, toe tot het bestuur van Stichting Tolhuistuin. Net als Watson levert zij een inhoudelijke bijdrage. Daarnaast vervult Alexander Weiss sinds het voorjaar van 2019 de functie van penningmeester.

Over Otmar Watson
Watson is directeur en artistiek leider van Untold. Untold biedt een uniek aanbod in beoefening van kunstdisciplines op het gebied van Afrikaanse dansstijlen, muziek, theatervormen en kunst. De missie van Untold is om bewustwording te creëren bij jongeren, in het bijzonder Afro-Nederlandse jongeren, van hun collectieve identiteit, historie en toekomstperspectief.

Daarnaast is Watson programmacoordinator van Black Achievement Month. Dit jaarlijks terugkerende evenement staat in het teken van 'Black Achievers' met als uitgangspunt de bijdrage van personen met Afrikaanse roots aan de Nederlandse samenleving onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Ook is Watson mede-oprichter en bestuurslid van Stichting Eternity Percussion.

Watson is al jaren actief in het jongerenwerk. In zijn studententijd richtte hij jongerenvereniging Bun Tranga en begeleidde hij Surinaamse studenten op de Hogeschool Holland. Vanaf 1998 was hij werkzaam bij Stichting Brotherhood als coördinator van de afdeling Educatie en Informatie én als coach van de junior drumband. Daarnaast werkte Watson bij het Cultureel Centrum Surinaamse Jongeren en andere jongerencentra. 


De Tolhuistuin, gelegen in  Amsterdam-Noord, tussen pont en EYE, is een grootstedelijk, cultuurpodium dat zowel de buurt Amsterdam-Noord als de hele stad Amsterdam bereikten een nationale en internationale uitstraling heeft.

De Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam en biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootsteedse makers aan de hand van een veelheid aan disciplines: van theater, literatuur, journalistiek, videokunst, poëzie, fotografie, architectuur, vormgeving, beeldende kunst, muziek(festivals) tot programma’s rondom cultureel en historisch erfgoed. Het terrein beslaat diverse architecturaal, historische panden en een idyllische tuin waar culturele activiteiten, evenementen en exposities plaatsvinden en waar tevens het restaurant THT en creatieve ondernemers gehuisvest zijn.