Nkonzo Media: Angola top Afrikaans vakantieland

Angola is het favoriete vakantieland in Afrika, volgens een  top-10 favoriete Afrikaans vakantielandlijst dat Nkonzo Media heeft opgesteld. In een persbericht verklaart het bedrijf dat het land dat vroeger door Portugal gekoloniseerd was. de plek aan de top van de lijst met name te danken heeft aan de historische stad MBanza Congo.

"Het is voor vele toeristen die een beetje van de Afriikaanse cultuur willen proeven een aangelegenheid. De Kulumbimbi Cathedral is ook één van de trekpleisters en tevens UNESCO werelderfgoed. De stad is officieel erkend door UNESCO en staat op de werelderfgoedlijst," zegt Nkonzo Media. 

Het bedrijf stelde de lijst samen, om een alternatief te bieden voor de "miljoenen mensen" voor wie de vakantieperiode is aangebroken en die hun vakantiegeld willen besteden aan een genotvolle vakantie. "Bij elkaar opgeteld gaat het om wel honderden miljaren euro's vakantiegeld".

De meeste mensen hebben hun vakantie al een tijd geleden geboekt of gereserveerd.  Nkonzo Media hoopt toch toekomstige vakantiegangers op weg helpen bij het uitkiezen van een Afrikaanse vakantie. "Als maatschappelijk betrokken groep willen wij op een bescheiden manier een steentje bijdragen aan cultuurverspreiding. toerismewerving en bevordering van de Afrikaanse wereldeconomie", vertelt de organisatie.

Nkonzo Media schrijft dat zij de lijst heeft samengesteld met behulp van een groep maatschappelijk betrokken Nederlanders en Belgen van diverse Afrikaanse herkomst.  

"De lijst is ontstaan uit een stemproces waar de groep online aan meedeed. Uit 54 Afrikaanse landen zijn Angola, Ghana, Congo DR, Oeganda, Tanzania, Benin, Rwanda, Nigeria, Togo en Kaapverdië als 'top 10 favoriete vakantiebestemmingen' uit de bus gekomen. Nkonzo Media raadt geïnteresseerde vakantiegangers worden geadviseerd verantwoordelijke overheidsinstanties en reisbureaus te benaderen voor meer informatie.