Nieuwe stichting komt met unieke educatieve cultuurreizen naar Ghana voor de Afrikaanse diaspora

Altagracia Kotzebue en Jonathan Bonney hebben een nieuwe “” opgericht, die vanaf deze maand haar eerste tour aanbiedt. “De bedoeling van deze tour door Ghana is om geïnteresseerden en mensen van de Afrikaanse diaspora de rijke historie en cultuur van Ghana te laten ervaren. Een uniek reisconcept zoals nooit eerder aangeboden in Nederland,” schrijven zij in een persbericht.

De stichting heeft als pijlers Black History & Heritage en Cultuur & Natuur. Dat komt terug in het gevarieerd programma van haar tour door Ghana: memorabele rondleidingen naar onder andere Cape Coast Castle en Osu Castle, twee voormalige slavenforten die zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en veel aandacht voor de mooie natuur en cultuur van het land. Er is ook ruimte voor ontspanning, rust en de smaakpapillen worden verrast door traditionele culinaire hoogstandjes.

De stichting zegt dat het reisconcept de mogelijkheid biedt om alle facetten van Ghana te beleven.

“Ons doel is om de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora in Nederland, België, Suriname en het Caribisch gebied tastbaar te maken door middel van een cultuurreis naar Ghana eventueel aangevuld met interactieve Black History & Heritage workshops in Nederland.

Ons uitgangspunt is om inzichten te verschaffen in de geschiedenis en cultuur van de Afrikaanse diaspora. Door de verhalen en rondleidingen van gespecialiseerde tourleiders uit Ghana over de West Afrikaanse cultuur, historische monumenten en bezienswaardigheden komt ons cultureel erfgoed tot leven en wordt onze geschiedenis tastbaar.”


Teruggaan naar je roots kan een verrijking bieden op diverse persoonlijke vlakken en historisch besef binnen de huidige maatschappelijke en culturele kaders. Ieder mens heeft recht op zijn eigen identiteit. Ieder mens moet weten waar hij/zij vandaan komt. Je afkomst zegt veel over je identiteit. De Stichting Back To My Roots - Ghana Tours neemt je mee op deze persoonlijke ontdekkingsreis.


De stichting biedt haar diensten aan aan families, verenigingen, vriendengroepen en culturele instellingen, complete groepsreizen op maat of met een vast tourschema. Individueel kan men ook aansluiten bij een bestaande geplande reis.

Jonathan Bonney en Altagracia Kotzebue zijn geen vreemden in de afro gemeenschappen in Nederland. Bonney is geboren en getogen in Ghana (Tema) en spreekt verschillende lokale dialecten, Nederlands, Engels en een aardig mondje Sranan Tongo. In Ghana is hij belast met het logistieke gedeelte van de tour en de begeleiding. Jonathan geeft inzichten in de lokale cultuur en gewoontes.

Kotzebue, geboren in Paramaribo en opgegroeid in Amsterdam, werd ruim negen jaar geleden op slag verliefd op Ghana. Elk bezoek aan het land voelt voor haar als thuiskomen. Zij is contactpersoon in Nederland, zorgt voor de afhandeling van de reisdocumenten en adviseert over de tourplanning.