Afbeelding

kdk

Kleur de Kamer TV programma's starten weer

Kleur de Kamer is terug van nooit weggeweest. In een persbericht meldt het partij-overstijgende burgerinitiatief vandaag dat de politieke televisieshow die zij samen met Omroep X produceert, vanaf aanstaande vrijdag avond 25 februari weer wordt uitgezonden, live via de kanalen van Omroep X, Kleur de Kamer en AFRO Magazine.

“Tot en met 11 maart worden wekelijks de Kandidaten vanuit hele land in de spotlight gezet,” staat er in het bericht.

Kleur de Kamer begon in 2020 als een bundeling van niet-partijpolitiek gelieerde maatschappelijke organisaties, om het gebrek aan diversiteit in de Tweede Kamer tegen te gaan.

Op weg naar de Tweede Kamer verkiezingen van 21 maart 2021 organiseerde het initiatief televisieprogramma’s en creëerde zij "kieshulp" om het electoraat van Kleur kennis te doen maken met kandidaten van Kleur. Kandidaten werden ook begeleid in hun campagnes en in samenwerking met AFRO Magazine werd er over de kandidaten ook nog een profiel artikel geschreven.

Een impressie van een KdK bijeenkomst vorig jaar, met toenmalige kandidaat Tweede Kamerleden

Het initiatief dat nu een stichting wordt, zet dezelfde formule in voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 en inmiddels hebben uit verschillende steden kandidaten bij aangemeld voor ondersteuning.

Er komen weer bijeenkomsten, de website wordt geüpdate voor de komende verkiezingen en er komt ook weer een kieswijzer. En sinds enkele weken heeft het initiatief ook een radioprogramma, elke maandagavond van 1900-20.00 en zaterdagmiddag van 12.00-13.00 te horen bij Radio Mart.

F_AQDgMnUu8">

vIdWTI1yWO4">

Alles om de kiezer van Kleur naar de stembus te drijven en de kandidaten een betere kans te geven.

Het motto van het initiatief is:

Stem op de partij die het beste bij u past en stem binnen die partij op de kandidaat die het meest voor u kan betekenen. Verschillende van de Kamerleden van Kleur, hebben van de diensten van Kleur de Kamer gebruik gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.kleurdekamer.nl en volg hen op Facebook en Instagram.