Afbeelding

Flyer KLeti Koti Lezing

Keti Koti Lezing 2022

Op 30 juni a.s. vindt in Pakhuis De Zwijger de Keti Koti lezing 2022 plaats georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Keynote-speaker is dr. Rosemary Allen, buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Curaçao.

Keti Koti lezing 2022

  • Locatie:           Pakhuis De Zwijger
  • Adres:              Piet Heinkade 179
  • Plaats:             Amsterdam
  • Tijd:                 20.00 tot 21.30 uur

“Kòrda bo prinsipio pa bo tin bo konsenshi wardá: Orale geschiedenis als leidraad voor de omgang met het verleden. Eerbiedig je afkomst, dan zal je een schoon geweten hebben.

Welke rol kan orale geschiedenis spelen in het bewerkstelligen van reparatie? De orale geschiedenis als methode om de ervaringen van de doorwerking van slavernij vast te leggen.

Dr. Rose Mary Allen is auteur, cultureel antropoloog en buitengewoon hoogleraar Cultuur, gemeenschap en geschiedenis aan de Universiteit van Curaçao. In 1977 keerde zij terug naar Curaçao om voor het Archeologisch en Antropologisch Instituut van de Nederlandse Antillen (AAINA) te gaan werken. Voor haar proefschrift interviewde dr. Allen afstammelingen van tot slaaf gemaakten op de verschillende eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen.

In 1999 richtte zij haar eigen onderzoeks- en consultancybureau Allen Research and Consultancy op en werkte zij als gastdocent bij de Universiteit van Curaçao en was als research fellow betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van culturele diversiteit. In 2021 werd zij benoemd tot hoogleraar Cultuur, gemeenschap en geschiedenis, in het bijzonder met betrekking tot het lokale en het Caribisch perspectief aan de Algemene Faculteit van de Universiteit van Curaçao Dr Moises da Costa Gomez (UoC).