Afbeelding

Coloured Goodies opent eerste black doll- en gift shop van Nederland

Zondag 14 februari is het zover: de deuren van Nederlands eerste fysieke black doll- en gift shop Coloured Goodies opent haar deuren in Amsterdam-Noord.

Blanke poppen kan je overal in de winkels vinden, maar er zijn weinig tot geen poppen waarmee niet-westerse kinderen zich mee kunnen identificeren. Sterker nog: er wordt gezegd dat daar geen markt voor is. Coloured Goodies-bedenker Ellen Brudet dacht daar heel anders over en startte toen met de verkoop van de donkere poppen op de markt in Amsterdam Noord.

Ondanks enkele tegenslagen bleef Ellen geloven in haar doel en in haar kleurrijke producten. En dat wierp vruchten af: nu gaat de verkoop van de donkere poppen, multi-culturele slabbetjes en afro gerelateerde-shirtjes zo goed, dat er zelfs een winkel voor nodig is aan de vernieuwde Van der Pekstraat 75. De allereerste black doll- en gift shop in Nederland is zondag een feit!

Coloured Goodies staat bekend om de kleurrijke plaatjes met pakkende quotes op social media, de geboortekussens, de unieke tekstslabbetjes en babykleding, de krachtige teksten op t-shirts en natuurlijk niet te vergeten de welbekende donkere poppen. Die zullen dus ook mee verhuizen van de markt, naar hun vaste plekje in de winkel. De winkel van Coloured Goodies zal aan de vernieuwde Van der Pekstraat het exotische, kleurrijke paradepaardje moeten worden van Amsterdam-Noord, zo niet van heel Amsterdam!

Ellen’s moeder is een blanke, Nederlandse vrouw en haar vader is Surinaams. Ellen heeft tot haar negende altijd met blanke poppen gespeeld, omdat haar moeder in die tijd geen pop kon vinden waar zij zich mee kon identificeren. Die waren er wel, maar weinig tot niet en dat is Ellen altijd blijven achtervolgen.

Coloured Goodies ontstond in 2006, met als drijfveer dat ieder kind en elke volwassene zich kon identificeren met de producten die Ellen verkocht. En ze begon met de verkoop en het ontwerpen van trouw- en geboortekaarten. Anno 2016 is het aanbod van Coloured Goodies in meerwaarde gestegen. Naast haar vertrouwde kaarten verkoopt ze inmiddels fleurige producten die de sociale ontwikkeling bij zowel westerse als bij niet-westerse volwassenen en kinderen positief beïnvloedt.

COLOURED GOODIES creëert het WOW-effect!

De opening van de winkel vindt plaats op zondag 14 februari om 15.00 uur aan de Van der Pekstraat 75, 1031 CT Amsterdam.

Bron: Coloured Goodies persbericht