Zeynab Abib

Bolodjo Plus| Een opwindende, ritmische voorstelling met Bolodjo uit Benin

De Beninse zangeres Zeynab Abib houdt met haar bevlogen optredens de herinnering levend aan de West-Afrikaanse rituele zang- en dansstijl Bolodjo. Haar krachtige, heldere stem wordt begeleid door ritmisch slagwerk.

Zeynab Abib, die een succesvolle carrière heeft als popartiest en ook te zien is in Mother Nature van associate artist Angélique Kidjo, is tegelijkertijd een ongeëvenaarde Bolodjo-ster.

De ritmes van de traditonele Bolodjo worden geslagen door een opwindend percussie-ensemble. Het slagwerk vormt het fundament voor de bewegingen van een spiritueel gezelschap van gemaskerde danseressen, de Guêlêdê. Volgens de traditie vragen de vrouwen de geesten om hun gunsten.

Zeynab Abib zingt met een krachtige, heldere stem in de West-Afrikaanse taal Yoruba over vrede, liefde en solidariteit. In haar optredens vermengt ze traditionele ritmes, zang en dans met elektronische klanken. Zelf noemt ze haar performance dan ook ‘Bolodjo Plus’.

Kidjo: 'Dit is de echte Beninse muziek! De geweldige manier van drummen is uniek voor Benin. We zagen haar live met dit Bolodjo-repertoire in het stadion van Cotonou en het was geweldig!'


Datum 

 Dinsdag 7 juni 20:30

Locatie: Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam


Koop tickets