Afbeelding

 Joyce Sylvester

Bent ú de burgemeester? Autobiografie van een pionier

Op 27 mei verschijnt bij Uitgeverij Atlas van Joyce Sylvester "Bent ú de burgemeester? Autobiografie van een pionier."


‘Tijdens de drukbezochte receptie in de raadszaal van het historische stadhuis keek een man naar mij.

Bent ú de burgemeester? Nee, dat geloof ik niet!”

Voor ik iets kon zeggen nam een van de bodes de man bij de arm de menigte in. Al snel raakte ik in gesprek met anderen, maar na een half uur stond hij opnieuw voor me.

Met een rood hoofd maakte hij hakkelend excuses; hij had te laat gezien dat ik de ambtsketen droeg. Van een burgemeester had hij een ander beeld. Maar ik moest ook mijn beeld bijstellen, blijkbaar was het minder vanzelfsprekend dat ik dit ambt uitoefende.’


Joyce Sylvester is een pionier, steeds is zij de eerste zwarte vrouw in haar functie. Sinds 2016 is ze Substituut Ombudsman, eerder was ze  waarnemend burgemeester van Anna Paulowna en Naarden. Twaalf jaar lang was ze senator voor de PvdA.

In haar autobiografie "Bent ú de burgemeester?" vertelt ze over de weg die ze heeft afgelegd en laat ze zien dat ze een inspiratiebron is. Door haar verhaal eerlijk te vertellen wordt het belang van kansengelijkheid zichtbaar en daagt ze ons allemaal uit om te reflecteren op de beelden die we hebben.

Dr. Joyce Juanita Sylvester (1965) studeerde politicologie en communicatiewetenschap en promoveerde in 2000 in het staats- en bestuursrecht. Naast haar ervaring in hetopenbaar bestuur, heeft zij als consultant in het bedrijfsleven gewerkt.

Joyce Sylvester woont in Huizen.

" Bent ú de burgemeester?" is haar eerste boek.

PAPERBACK | € 19,99 | 192 PAGINA'S | ISBN: 9789045043319