Weekend College

Overwinning

Gisteren hield het Weekend College amsterdam ZO(waarvan ik Projectleider ben) bij het MBO College Zuidoost, de conferentie "kansen keren", over onderwijsongelijkheid. Ik mocht voordat Aminata Cairo een wervelende keynote speech gaf, de spits afbijten met een korte intro over waarom we bij elkaar waren.

Vier Vrijheid | Met jongeren in Zuidoost in gesprek over vrij zijn en je vrij voelen

Op zaterdag 30 juni, een dag voor de herdenking van de afschaffing van slavernij, praten studenten in Amsterdam Zuidoost over vrijheid in al zijn facetten. Jongeren die op de zaterdag in het ROC onderwijsondersteuning krijgen bij het Weekend College, doen dan mee aan het Joint Roots Joint Dignity festival ‘Vier Vrijheid’.

Tags: 

Studenten ontdekken sporen van Amsterdams "gedeeld verleden"

Studenten van het Weekend College -een onderwijsondersteuningsorganisatie in Amsterdam Zuidoost- maakten recentelijk een educatieve wandelspeurtocht langs historische gebouwen in Amsterdam die een relatie hebben met de Nederlandse slavernij en kolonialisme.

Tags: 

Wapenfeit: jongeren Weekend College A'dam ZO tegen wapens, voor veiligheid

Op zaterdag 2 mei aanstaande presenteren studenten van het Weekend College van Amsterdam Zuidoost hun liedje ‘Wapenfeit’.

Met deze single geven deze jongeren aan dat zij de fascinatie voor wapens niet onderschrijven en willen zij juist een ander en positief geluid laten horen. Het optreden is onderdeel van een openbaar dagprogramma met het thema ‘veiligheid thuis’. Jongeren zullen een dialoog hebben over veiligheid en er zullen workshops worden gehouden rond het thema.

Tags: