politie

Pagina 1

Gesprekken willen voeren over onderwerpen die eigenlijk al lang de wereld uitgeholpen zouden moeten zijn. Zoals racisme. En discriminatie. En diversiteit. En onderdrukking. En marginalisatie. En stereotypering.  En … 

Kort geding om politie-nekklem te verbieden

De activist Frank van der Linde heeft een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Veiligheid en Justitie om de politie te verbieden de nekklem nog te gebruiken.

“Een nekklem, ook wel wurggreep genoemd, wordt door de politie gebruikt om arrestanten ‘veilig’ naar een politiebureau te kunnen brengen. Dit geweldsmiddel werd op 27 juni 2015 door de Haagse politie toegepast bij zijn arrestatie van Mitch Henriquez. Dit werd hem fataal. Deze week werd bekend dat mogelijk ook Wensly Udenhout aan een nekklem is overleden, in 2013,” schrijft Van der Linde op zijn website.

Tags: 

Onderzoek bewijst: politie discrimineert

De Nationale Politie zegt dat het thema discriminatie hoog op haar agenda staat, schrijft RTLNieuws vandaag. Het medium schreef dat de politie dat zei naar aanleiding van een onderzoek dat uitwees dat Nederlandse agenten op grote schaal  discrimineren.

Het onderzoek was gepleegd door  de antropoloog Paul Mutsaers, wiens afstudeeropdracht door Trouw belicht werd.

Tags: