Den Haag

Plakaat van Nelson Mandela onthuld in Den Haag

Het gezicht van Nelson Mandela siert vanaf vorige week de buitenmuur van een studentencomplex aan de Oranjelaan in Den Haag.

Boven het beeld van de voormalige president van Zuid Afrika en wereldicoon prijkt één van zijn meest bekende citaten.

“Niemand wordt geboren met haat tegen iemand met een andere huidskleur, achtergrond of religie. Als mensen kunnen leren haten kunnen ze ook leren lief te hebben, want liefde komt natuurlijker naar het menselijke hart.”

Tags: 

Plan aangekondigd: meer "allochtone" agenten in Den Haag

De politie in Den Haag zal een quota introduceren om meer "allochtone" agenten in dienst te krijgen, schrijft de Volkskrant. De krant zegt dat volgens burgemeester Jozias van Aartsen er stageplekken zullen komen voor allochtone jongeren bij de politie

Ook gaan agenten in de Schilderswijk beter uitleggen waarom ze identiteitscontroles uitvoeren. Aangiftes van discriminatie worden beter geregistreerd.

Tags: 

Familie van man die doodging na gewelddadige arrestatie eist gerechtigheid

De familie van de Arubaan Mitch Henriquez die zondag overleed nadat hij zaterdag met geweld door de politie in Den Haag werd gearresteerd, is een actie voor gerechtigheid gestart. De Facebok pagina die ze opzetten genereerde in een mum van een tijd bijna 2.500 likes.

Tags: 

The Hague African Festival belooft uitbundige Afrikaanse sferen

Drie dagen lang Afrikaans genieten in hartje Den Haag. Op 5, 6 en 7 juni zal Den Haag weer ondergedompeld worden in tropische, Afrikaanse sferen. The Hague African Festival is als vanouds de ontmoetingsplek van culturen met een muzikale component van wereldklasse.

JAZZ & WERELDMUZIEK PROGRAMMA IN DE NIEUWE KERK

Tags: