1 juli

Nationale Herdenking slavernijverleden weer op 1 juli

Interim bestuursvoorzitter NiNsee Linda Nooitmeer (l) en dr. Barryl Biekman van de Landelijke Beweging (r), bekrachtigen het besluit om de herdenking van de afschaffing van de slavernij weer op 1 juli te te doen plaatsvinden

De Nationale Herdenking van het Nederlands slavernijverleden in het Oosterpark te Amsterdam vindt vanaf 2018 als vanouds op 1 juli plaats. De Landelijke Beweging voor een Waardige Nationale 1 juli Herdenking (LBWN1juliH) heeft overeenstemming bereikt met het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), over de impasse die hieromtrent bestond.

Tags: 

Herdenking slavernij afschaffing van één naar twee dagen

De Nationale Herdenking van de afschaffing van de slavernij vindt vanaf dit jaar plaats op twee dagen, 30 juni en 1 juli.

Op 30 juni wordt overdag, vanaf 11.00 uur, op het Surinameplein in Amsterdam een kinderherdenking  gehouden, meldt het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) in een persbericht. Het zegt dat het Keti Koti Festival, de jaarlijkse viering van de afschaffing van de slavernij, onveranderd blijft op 1 juli in het Oosterpark, Amsterdam.

Tags: