dr shantella sherman free web talk

Decoding Pop-Culture Free WebTalk

Graag nodigt House of Khepera je uit voor een bijzondere evenementenreeks. Van november 2019 tot en met juni 2020 organiseren we een aantal webtalks en filmscreenings in samenwerking met dr. Shantella Sherman, eugenics-expert, die je door middel van films en andere voorbeelden meeneemt in de wereld van de Amerikaanse eugenics en verbanden legt met de hedendaagse obstakels van zwarte mensen wereldwijd.

Tijdens ‘Decoding Pop-culture’ wordt eugenics aan je uitgelegd vanuit ervaringen van de black family als geheel, maar ook vanuit de black man, woman & child als individuen, zodat je inzicht krijgt in hoe dit per gezinslid effect heeft op het gevoel van de liefde en het respect voor hunzelf en elkaar, als gezin. Je zult zien hoe het zelfbeeld van elk lid van het zwarte gezin onder vuur ligt in hedendaagse media, leren waar dit van vandaan komt en nog belangrijker, hoe we ons hier tegen kunnen weren.

Deze webtalks en screenings zijn een bijdrage van House of Khepera’s Media House aan de community om selflove en black love te promoten en het dehuminization-proces tegen te gaan, zodat we niet langer geïndoctrineerd kunnen worden met een definitie van onszelf, die we zelf niet hebben bedacht.

Onze gast, dokter Shantella is historicus en journalist met een specialisatie in African American history, pop-culture, women & gender studies, black British culture en de Amerikaanse eugenics movement. Zij is The Acumen Group begonnen om academische prestaties van wetenschappers te delen met groepen die hier op andere wijze niet mee in aanraking zouden komen. 

Plaats

Webinar: On-Line

Datum