Voorpremiere "I am not your negro" (update)

Ik heb op woensdag 12 april 2017, op uitnodiging van , de voor-première gezien van de film "I am not your negro". Het is een boeiende vertellende film met drie belangrijke kopstukken die gestreden hebben voor de Afro-Amerikaanse burgerrechten.

Recensie

Binnenkort schrijf ik een recensie over deze film met medewerking van Anne Vierhout, filmdistributeur , die de film naar Nederland heeft gehaald. In overleg met haar persagent verschijnt mijn recensie op maandag 1 mei 2017, waarin ook filmfragmenten in verwerkt zullen worden. De film is overigens vanaf 11 mei in de bioscopen te zien.

Het was een geweldige voorstelling, wel zwaar emotioneel en leerrijk, maar wel de moeite waard om erbij te zijn geweest. En de borrel en lekkere hapjes, maakten het helemaal af en zorgde ook voor de juiste manier om de film te verwerken.

Speech van John Leerdam in De Balie

John bedankt!

Pers en trailer

In The New York Times is op 9 februari 2017 reeds een artikel gepubliceerd over deze film, met de titel "". En met dank aan de persagent van Cinema Delicatessen, is hier de trailer te zien.