Liefde op z'n Surinaams?

Ik heb dit ook op de pagina van de NTR geplaatst. Want ja ...

Beste mensen van de NTR,

Er moet me toch echt even iets van het hart. Er is iets wat me enorm dwars zit van een nieuw programma en het is mijn goed recht om hierover te beginnen.

In het nieuwe programma 'Liefde op z'n Surinaams' volgen jullie 4 (?) alleenstaande, Surinaamse moeders die op zoek zijn naar de ware. Ondanks het 'leuke' idee heb ik toch wel het een en ander er op aan te merken.

Ik stoor me er enorm aan hoe jullie negatieve stereotypen over ons Surinamers in stand houden. Waarom per se op zoek gaan naar alleenstaande vrouwen die issues hebben met Surinaamse mannen? Dan wil je hen nog laten vertellen over (on)trouw, sex, etc. Weet je dat toen de minstrel shows waren in Amerika en de racistische cartoons over ons werden gemaakt, dit soort stereotypen over ons ook werden gebruikt? En jullie dragen er op deze manier alleen maar aan bij om het balans in de diversiteit van de samenleving op te f*cken.

Daar komt bij dat ik niet begrijp waarom deze rollen ALTIJD aan zwarte mensen worden gegeven. I really, really don't get that. Hebben jullie last van een beperkte creativiteit, of hoe zit dat? Pak een andere bevolkingsgroep om zulke programma's over te maken. Het komt me nu behoorlijk de spuigaten uit.

 

Wij zwarte mensen gaan (op dit moment) een heel proces door. Bij elk individu begint het op een ander moment. We leren, na honderden jaren van onderdrukking, weer van onszelf en van elkaar te houden. Programma's zoals deze laten het tegendeel zien. Dat wij vrouwen NATUURLIJK weer the angry Black Woman mogen zijn en de mannen de overspelige. Waar slaat dit op? Wat proberen jullie precies te bereiken met dit programma?

Als het aan mij ligt, wordt het niet meer uitgezonden. Dit schiet mij totaal in het verkeerde keelgat. Ik zal ook even als tip meegeven dat jullie even een bezem halen door de afdeling die jullie programma's bedenkt, want dit gaat helemaal nergens over.

Ik hoop dat jullie hiermee iets zullen doen.

Hoogachtend,

Ralitsa Vliese