Hoe sociale zaken veranderde

Den Haag, 1 juli 2040

Het is vandaag een bijzondere dag voor u he?

Jazeker, wie had het ooit gedacht. Dat ik 20 jaar hier zou werken.

Werkt u al 20 jaar bij het ministerie van Sociale Zaken? Dat is lang. Waarom had u het nooit gedacht?

Nou…….in die tijd toen ik daar begon te werken was alles anders dan nu.

Hoe bedoelt u?

Het is misschien raar voor te stellen, maar toen ik daar in 2020 kwam werken toen was het nog niet zo vanzelfsprekend dat mensen met allerlei diverse achtergronden overal werkten.

Hoezo niet overal werken. Dat is toch niet verboden?

Ja, daar heb je gelijk in maar toch was het zo dat als ik het gebouw in liep er niet veel mensen zoals ik er liepen. In mijn geval mensen van Afrikaanse afkomst. Helemaal niet als je een baan had op een hoge positie.

Dat kan ik mij helemaal niet voorstellen. Hoe kon dat?

Dat is een vraag die ik mijzelf ook vaak stelde maar ook collega’s van mij die dat ook zo zagen. Weet je, soms waren er onzichtbare regels of gewoonten die er wel waren maar niemand wat over zei. En die regels en gewoonten zorgden ervoor dat bepaalde mensen makkelijker carrière konden maken dan anderen. Niet zozeer dat zij werden voorgetrokken maar meer omdat de ene persoon zich meer thuis voelde dan de andere of dat de ene persoon iets meer gemeen had met de ander.

Dat kan mij helemaal niet voorstellen. Overal waar ik kijk zie ik van alle soorten mensen op alle soorten posities. Hoe is dat zo veranderd?

Een goede vraag. Toen steeds meer mensen dat begonnen te zien en af te vragen waarom dat kon, begonnen ook steeds meer mensen er iets aan te doen. Zelfs de hoogste bazen hadden door dat wij toen niet zo inclusief waren dan als wij dachten. En dan helemaal bij “sociale zaken” waar de samenleving voorop staat. Stapje voor stapje werden onderwerpen besproken en werd er aandacht voor gevraagd waar voorheen dat niet gebeurde. Zo was er een speciaal programma diversiteit en inclusie dat als doel had verandering teweeg te brengen. Steeds meer mensen sloten zich daarbij aan. Deze groep zorgde ervoor dat gaandeweg dingen begonnen te veranderen. Zo veranderde de manier waarop er vacatures werden uitgezet, de manier waarop sollicitaties werden uitgevoerd en de manier waarop mensen hun loopbaan konden voortzetten. Allemaal bedoeld zodat iedereen een gelijkwaardige kans kreeg.

Zo zo dat is mooi, dat dat gebeurd is.

Jazeker en daarnaast werden er ook van alles georganiseerd om met mensen over diversiteit en inclusie te praten. Dan moet je denken aan een diversiteitsdag, het opzetten van een roze netwerk, een dag waarop mensen met een beperking centraal stonden, een Ramadan-diner, etc. In het begin vonden veel mensen het best wel eng om mee te praten of mee te doen.

Huh? Hoezo eng?

Nou gewoon omdat onder andere mensen soms niet graag durfden toe te geven dat zij wellicht privileges hadden en anderen niet, over geaardheid praten eng vonden, toegeven dat men soms ook stiekem discrimineerde zonder het zelf door te hebben, praten over verschillende geloven, best wel heel veel.

Is dat gaan veranderen?

Het is inderdaad gaan veranderen… met de tijd. Door door te zetten en niet op te geven maar ook omdat vanuit zowel de hoogste bazen als vanuit de mensen die er werkten het gevoel was dat het moest veranderen. En gaandeweg gebeurde dat ook. Op een gegeven moment hadden wij de eerste openlijke transgender als directeur, kregen wij de eerste PSG met een islamitische achtergrond en op een gegeven moment was het personeel net zo divers als de samenleving buiten in alle lagen van de organisatie. Van schoonmaker tot SG.

Wauw mooi om te horen! En u dan, u bent ook een voorbeeld van die verandering toch?

Ja dat kun je wel stellen ja. Ik had nooit gedacht uiteindelijk de eerste minister van Sociale Zaken te worden met mijn Afrikaanse roots die samenwerkt met een vrouwelijke minister president die in een rolstoel zit.

Als jij mij in 2020 had gezegd dat dat in 2040 het geval zou zijn, dan had ik jou uitgelachen. Ik geloofde er niet in. Maar juist het geloof in verandering dat er begon te ontstaan bij het ministerie heeft dit mogelijk gemaakt. En andere ministeries zijn ons voorbeeld gaan volgen.

Verandering moet ergens beginnen…het programma Diversiteit & Inclusie was het begin.