Marvin

Gtfoh

Ik respecteer iedereens seksuele preferentie. Jouw autonomie is jouw goed recht. Kom niet aan het mijne. Ben je gay, bi, trans, hetero ... dat is totally your business.

Ik weet wat ik ben en geen enkel besluit dat jij neemt betreffende jezelf zal mij beïnvloeden, hoe dicht je ook niet op me staat.

Mensen die zeggen dat een uitdagend sexy video, of een rose hemd, kan verleiden tot homoseksualiteit, hebben eigenlijk geen uitdagend sexy video nodig of een rose hemd, om verleid te worden tot homoseksualiteit" - Marvin Hokstam, juli 2021

Ik wil daarom de ophef over de laatste show van Dave Chapelle wel snappen. Hij ging soms te ver en sloot af met een "ik kende een transpersoon en die moest wel lachen wanneer ik grapjes over haar seksuele preferentie maakte" verhaal.

Gtfoh 

Humor mag schuren, maar ik accepteer het niet wanneer ignorant idioten me zeggen dat ze ook een zwarte vriend hebben en dat het hem niet stoort wanneer ze hem n.g.r noemen. GTFOUH!

Maar weet je waarom ik me niet stoor aan Chapelle? Omdat hij wel dat belangrijke punt maakt dat hij telkens maakt. Waar we aan voorbij gaan.

En dat is:

En dat is: Mannen, wit en zwart, nu boos en verontwaardigd en op hun macho pik getrapt dat Superman uitkomt als gay en daartegenover allerlei reacties om dat recht van de Kryptoniaan te verdedigen ... maar muisstil wanneer straks een andere fictieve karikatuur, een racistische die mij uitbeeldt, met open armen wordt verwelkomt wanneer hij komt binnenvaren om op straat stomme capriolen uit te halen die zogenaamd mijn gedrag moeten uitbeelden.

Dan mag je zeggen "het is niet hetzelfde!" maar tja, ik ken ook een witte man die het met me eens is omdat hij zag dat je op FB geblokkeerd wordt omdat je iemand k..skopperig noemde nadat die jou een N.G.R noemde en geen sancties zag. Snap je?

Om Dave te parafraseren "we who have consistently fought against oppression, have been overtaken in the fight for equality."

Zijn andere punt was wel: "we zouden moeten samenwerken, want ergens willen we hetzelfde"

Dat is waarom zijn humor schuurde; chirurgisch.

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.