De Agenda

Sylvana Simons treedt toe tot politieke partij DENK en Nederland verkeert in alle staten.

Ebru Umar, Erdogan, Armenië, wat vindt Simons er van? Boeiend dat in 2016 een nieuwe politieke partij in Nederland wordt bevraagd op thema’s uit Turkije. Je zou ook kunnen vragen; met wie willen jullie regeren, waar komen jullie middelen vandaan, hoe gaan jullie kandidaten werven of gaan jullie met regiokantoren werken? Maar niets van dat.

Wie bepaalt het maatschappelijk debat in Nederland? Waarom is mij op school nooit iets verteld over de Armeense genocide, of heb ik niet op zitten letten?

In toenemende mate word ik onpasselijk van de buitenproportionele hypocrisie in Nederland. Sylvana Simons stamt af van de 25 procent van de miljoenen mensen die geroofd werden uit Afrika en de oversteek naar de ‘Nieuwe Wereld’ overleefde. 

De overige 75 procent ligt op de bodem van de Atlantische oceaan. Sylvana en alle Afro-Amerikanen van Brazilië tot Canada hebben hun ‘eigen genocide’ waarvoor excuses nog moeten volgen. Nu wordt ze gedwongen zich uit te spreken over de Armeense genocide. Ik heb geen Armeniër op tv gezien die zich opwindt om de Afrikaanse genocide van 300 jaar. Of heb ik weer niet zitten opletten?

Geschiedenis biedt iedereen de mogelijkheid zijn of haar hoofdstuk er uit te halen en te gebruiken voor hedendaagse politieke en maatschappelijke agenda’s. 

Kortom, een zinloze discussie. Richt je  liever op de toekomst om zo samen vanuit een gemeenschappelijke AGENDA nieuwe geschiedenis te schrijven.

Door Nelson (volledige naam bekend bij de redactie)