Afschaffen dat woord!

Tussen 1932 en 1975 werden in negen zuidelijke staten van de Verenigde Staten 23 voormalig tot slaaf gemaakte mensen geinterviewd. Ze spraken over hoe ze dachten over slavernij, slavenhouders, chantage van tot slaaf gemaakten, hun families en vrijheid. 

Ze waren allemaal ouder dan zestig. Slavernij in Amerika was al jaren geleden afgeschaft; In de interviews blikken de voormalig tot slaaf gemaakten terug op hun leven en zoals te verwachten is, was het niet rooskleurig. De zijn eigendom van deen werden vorig jaar online gepubliceerd.

In dit onderstaande filmpje waarin enkele van de audio opnames zijn opgenomen, vertellen ze ook over het woord "nigger" dat slaveneigenaars en andere witte mensen in die tijd gebruikten om hun slaven aan te duiden. Gingen de tot slaaf gemaakten het woord zelf ook gebruiken om zichzelf en soortgenoten aan te duiden? Omdat ze niet beter wisten?

Deze blik in het verleden draagt goede inzichten aan bij de discussie over het gebruik van het N woord en het  ge-hypete "niggah". 

We dagen je uit; iedere keer dat je het woord Nigger of Nigga hoort, van je vrienden of in een rap liedje, vervang het met het woord "SLAAF".